Mèdia03/06/2015

El fundador de Telegram defensa que Catalunya pugui ser independent i encén la xarxa

El debat ha començat amb una polèmica icona de l'aplicació que barrejava símbols espanyols i catalans 

Ara
i Ara

BarcelonaLes emoticones també formen part del debat sobre la independència. Una usuària de Twitter va intercanviar ahir diversos missatges amb el fundador i conseller delegat de Telegram, Pavel Durov, perquè considerava que l'emoticona que simbolitza Espanya no era l'adequada. La noia es queixava que a la imatge s'unia una bandera espanyola, la Sagrada Família, un toro i una samarreta de Catalunya i que, al seu parer, es tractava d'una icona irrespectuosa. La usuària també deia que si Telegram no canviava la imatge deixaria d'utilitzar l'aplicació.

Cargando
No hay anuncios

Davant aquests missatges, Durov va respondre explicant que l'empresa no crea les emoticones, sinó que ho fan artistes independents. En paral·lel, Durov va preguntar-li si, "per curiositat", també deixaria d'utilitzar la Wikipedia i Google, ja que "tots dos afirmen que Catalunya forma part d'Espanya".

Cargando
No hay anuncios

A partir d'aquí, es va encendre un debat sobre el procés sobiranista català. La usuària va respondre a Durov que "Catalunya forma part d'Espanya, però no és Espanya" en un tuit acompanyat d'una imatge d'una manifestació independentista. També va subratllar que Espanya, a diferència del Regne Unit, no ha permès fer un referèndum. Aleshores, Durov li explica que ell és un gran fan de Catalunya i que visita habitualment Barcelona. El fundador i director executiu de Telegram diu que espera "que Espanya reconegui la independència de Catalunya aviat", sempre que "la majoria de catalans la vulguin".

Cargando
No hay anuncios

A més, Durov assegura que han parlat amb la creadora de l'emoticona i li han demanat que redissenyi la imatge. Aprofitant la receptivitat del responsable de Telegram, la usuària li demana si poden oferir una versió de l'aplicació en català. A partir d'aquí, Twitter va començar a bullir i diversos usuaris es van incorporar a la conversa per dir-hi la seva. Alguns d'ells van aplaudir les respostes de Durov, però també n'hi ha que s'hi van mostrar totalment en contra i van afirmar que es desinstal·larien l'aplicació.

Cargando
No hay anuncios

Davant de totes aquestes reaccions, Durov va fer un darrer tuit sobre la qüestió en què deia: "Sempre he pensat que el debat entre Rússia i Ucraïna és una bogeria. Després de ser testimoni d'una 'tempesta de merda' entre Espanya i Catalunya, reviso la meva definició de bogeria".