Exclusiva

L'SX3 bat el rècord d’audiència i prepara una onada de novetats

El Pot Petit, un concurs sobre llengua i la nova temporada dels Beta, entre les novetats

4 min
El Pot Petit, una de les novetats d'aquesta primavera al SX3

BarcelonaDesprés de passar-se uns anys al congelador, l’impuls a l'SX3 comença a donar fruits sucosos en audiència: aquesta setmana s’ha assolit la millor dada des de l’estrena de la reformulació del canal, amb un 43,4% de quota de pantalla entre els espectadors de 4 a 12 anys. Segons dades de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), més d’1,5 milions d’espectadors connecten mensualment amb l’SX3 –xarxes a banda– i al febrer va aconseguir tenir 202.000 espectadors diaris acumulats (un creixement del 37% respecte al gener). A banda de les xifres dels audímetres, aquesta temporada s’han fet també 17,1 milions de reproduccions de vídeo a demanda (a les aplicacions SX3 i 3Cat), un 31% més que l’any anterior, amb una mitjana de 204.100 dispositius únics mensuals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els artífexs d’aquests resultats hi ha el programa Fuet que, amb el segell de Polònia, explica la història de Catalunya i les seves tradicions de manera humorística i amena: obté una quota mitjana de 23,8% de quota en el target infantil i aquest febrer ha estat el programa infantil més vist a la plataforma 3Cat i el segon més vist de l'SX3, amb 230.000 reproduccions en total. Però el rei continua sent en Titó, que és el programa més seguit de l'SX3 i el quart programa amb més reproduccions a la carta de tot TV3. En total, des de l’estrena, suma més de 16,5 milions de reproduccions a totes les plataformes per on es distribueix.

“Volem reconnectar amb el públic més jove amb una llengua pròxima i atractiva, amb projectes que motivin a fer-la servir i a jugar-hi, amb tota la diversitat d’accents del català, a través de totes les finestres de l'SX3”, explicava a l’ARA Rosa Romà, presidenta de 3Cat, la marca única que a banda dels mitjans de la Corporació vol acabar incloent també la mateixa denominació de l’empresa (a l’estil de la BBC). “Amb aquesta aposta pel nou SX3, estem molt contents de la bona qualitat i els excel·lents resultats que estem aconseguint, amb la creixent fidelització de l’audiència infantil a la televisió i a totes les plataformes de distribució”, ha afegit.

Aquestes són les principals novetats per als mesos de primavera, que l'ARA pot revelar en exclusiva, amb les quals es vol impulsar l'SX3 i que es complementaran també amb alguns pòdcasts a Catalunya Ràdio.

Samuel (11 de març)

Producció francesa pensada per al públic ja preadolescent i centrada en el personatge que dona nom a la sèrie, un nen d’11 anys que escriu un diari. L’autora de la història és Émilie Tronche, que es capbussa en la seva memòria d'infantesa per oferir una sèrie amb molta poesia visual i presència de la música. L’escola, els seus sentiments i les relacions amb els altres omplen les entrades d’un diari delicat que vol apel·lar tant als joves espectadors com als adults que vulguin fer aquest exercici de nostàlgia.

'Samuel' ofereix una proposta estètica procedent del còmic

Conde i Fonde (21 de març)

Adrià Conde, veterinari i divulgador a les xarxes socials, i Pere Fondevila, rescatador d’animals especialitzat en rèptils i amfibis, són el duo protagonista d’aquesta sèrie que proposa als infants un viatge per entendre millor el món animal, tant en el vessant més domèstic com en el salvatge. Els episodis inclouen ajudar les bestioles que necessiten ajuda.

Un moment de 'Conde i Fonde', amb una serp rescatada

El món del Pot Petit (21 de març)

L’aposta més forta del canal per a la facció més petita dels espectadors de l'SX3 és aquesta sèrie protagonitzada pel popular grup de música infantil El Pot Petit i alguns dels seus personatges més emblemàtics. En Pau i la Jana proposen un joc de tirar tres daus i, a partir de les imatges que surtin, crear un món on veurem el Lleó Vergonyós, l’Aura la Dinosaure, la Formiga, l’Ona i el Gall Ot. Cançons assegurades, esclar, i també jocs i manualitats.

El Pot Petit

Projecte Beta (Abril)

La Lola, la Kai, el Grau i el Jan tornen per a una cinquena temporada amb aquest projecte transmèdia que és sèrie de ficció, pòdcast, trobada virtual entre Súpers i propostes d’activitats i treballs manuals. En aquests nous episodis, es mostrarà com és la vida del quartet ara que fa temps que els Beta no reben interferències de l’Efectivi, de la Magsys ni de les criatures fantàstiques i han continuat amb la seva vida al marge del món virtual. L’inesperat, esclar, acabarà trucant a la porta.

'Projecte Beta' estrenarà ja la seva cinquena temporada

Fang (Abril)

Ambiciós concurs escolar que promourà el català i que promet ser una barreja de dos formats tan aparentment antagònics com podrien ser El gran dictat i Humor amarillo. Es tracta d’aprendre la llengua, sí, però enfangant-se de valent. A cada programa, els alumnes de 6è de primària de dues escoles de tot Catalunya hauran de superar quatre proves que combinen l’exercici físic i el mental. La tiktoker Shalana i l’actor i reporter Marc Andreu seran els presentadors d’aquest concurs físic i cultural alhora.

A 'Fang' es combina saber lletrejar amb proves d'habilitat

Hanna i els monstres (Abril)

Pel·lícula d’animació participada per l'SX3 que explica l’aventura de la Hanna, una nena que viu fascinada pels monstres i que vol accedir a la ciutat prohibida de Monsterville. Aquesta ficció de Lorena Ares està produïda per Mr Miyagi Films i Doce Entertainment.

Hanna i els monstres

Faraday (Maig)

El nou programa transmèdia de l'SX3 se centra en la ciència i la vol mostrar com una matèria pròxima, divertida i accessible. Cada episodi girarà al voltant d’un repte que serà proposat per infants de tot Catalunya i seran ells mateixos qui l’acabaran resolent. Per fer-ho possible, el programa mobilitzarà un grup de joves científics, que es traslladaran a cada emplaçament i aportaran els materials, les eines i els coneixements necessaris per resoldre el desafiament plantejat.

'Faraday' proposa experiments científics que es resolen en equip
stats