Periodisme
Mèdia 05/07/2023

L'interactiu de l'ARA "Un futur sense cafè (bo)" guanya el premi Boehringer Ingelheim

El reportatge, de Sònia Sánchez, ha estat guardonat en la categoria de millor divulgació de salut mediambiental

ARA
2 min
01. Grans de cafè a la planta, en un cultiu de Chiapas. 02. Grans madurats abans d’hora. 03. Fulles amb rovell. 04. Una esllavissada per les pluges d’aquest setembre. 05. Alonso Gómez a la biofàbrica de la Cooperativa Comon Yaj Noptic, on fan nutrients orgànics.

BarcelonaEl prestigiós premi Boehringer Ingelheim ha guardonat l'interactiu de l'ARA "Un futur sense cafè (bo)" en la categoria de periodisme i divulgació mediambiental. La periodista Sònia Sánchez, que forma part de la secció d'Internacional de l'ARA, va viatjar fins a Chiapas (Mèxic) per conèixer de primera mà l'impacte que l'emergència climàtica ha tingut en els cultius de cafè de la zona. A través de les seves entrevistes i les fotografies de Paula Vilella, el reportatge mostra com els treballadors de cooperatives de comerç just s'estan adaptant a aquest nou escenari. En la present 36a edició dels premis, un altre reportatge del diari, "Els dos pàncrees i els tres ronyons de la Núria", de Gemma Garrido Granger, ha resultat finalista en la categoria de periodisme i divulgació en salut humana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat l'organització dels premis, aquest ha estat l'any en què han rebut més candidatures, un total de 512 entre les tres categories. Els premis Boehringer Ingelheim, que estan dotats amb 6.000 euros per a cada apartat, són els guardons més longeus de l'estat espanyol dedicats a la comunicació en el camp de la medicina i la salut i van ser creats per reconèixer la tasca de periodistes i mitjans en la difusió dels avenços en aquesta àrea.

El jurat d'aquesta edició estava format per Luis Quevedo, divulgador científic i director de projectes estratègics a la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT); la coordinadora del Science Media Centre España, Pampa García, i el director adjunt de La Razón i director del suplement A Tu Salud, Sergio Alonso.

Els guanyadors es van anunciar ahir a Madrid en el marc de la III Jornada One Health: avanzando hacia un abordaje integral de la salud, organitzada per la farmacèutica Boehringer Ingelheim, responsable dels premis. Pel que fa a les altres dues categories, els premis han reconegut com a millor treball sobre salut animal la feina de la corresponsal d'El País al Brasil Naiara Galarraga i el reportatge "Sanidad pública para perros y gatos en Brasil"; i com a millor reportatge sobre salut humana "Càncer de mama a les fosques", d'El Nacional.

stats