Novetat

L’ARA engega la seva oferta de podcasts

El catàleg s'anirà ampliant però arrenca ja amb un espai diari d'actualitat i un setmanal sobre criança, entre d'altres

Carla Turró, periodista de l'ARA, fotografiada a l'estude de gravació, a la redacció de l'ARA al barri del Raval, a Barcelona
3 min

BarcelonaL’ARA entra pels ulls i, a partir d'aquest divendres, també parla a cau d’orella. El diari ha inaugurat la seva àrea de podcasts amb la posada en marxa d’un espai diari d’actualitat, de dilluns a dijous, que se centra en un dels temes vius a l'agenda informativa. Va a càrrec de Carla Turró –subdirectora del diari i coordinadora d’aquesta iniciativa d’àudio– i es titula Avui amb l’ARA. La peça està dissenyada per aprofundir en alguna de les apostes editorials d’aquesta capçalera, lligada a l’actualitat. Periodistes de la casa i experts externs aporten punt de vista a cada temàtica per oferir un quart d’hora de divulgació sobre assumptes variats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest divendres es va sumar a l’oferta un nou títol: el podcast Ho faig com puc, elaborat per l’equip que s’encarrega de l’exitós suplement Criatures i que busca acompanyar els pares primerencs en les tasques de criança i educació dels fills, des d’una perspectiva desacomplexada i no adoctrinadora. A l’àrea d’àudio del diari s’hi pot trobar ja la sèrie L’Afganistan des de dins, en què Mònica Bernabé narra, en quatre capítols vibrants, la seva recent experiència viatjant sense permís per aquest país i la crua realitat que s’hi ha trobat. La periodista va viure 8 anys a Kabul i és l’única reportera de l’Estat que hi ha treballat de manera permanent. Els amants del periodisme internacional poden escoltar, també, la sèrie Ciutats globals, vinculada a l’Ara Diumenge, amb històries singulars d’indrets com Nicaragua, Moçambic o Cuba. Durant els pròxims mesos s’hi aniran incorporant nous podcasts, que es podran sentir en obert tant a la web del diari com a les principals plataformes d’àudio: Spotify, iVoox, Google o Apple.

“Els podcasts aportaran a l’ARA una nova manera per conèixer el diari, els seus periodistes i les històries que s’hi expliquen”, detalla Carla Turró. “Es tracta d’oferir, amb unes eines diferents, el que l’ARA ha fet sempre, que no és altra cosa que fer periodisme i explicar les coses que passen”. A mesura que les barreres tradicionals que existien a la premsa entre el paper, la ràdio i el vídeo es van difuminant s’obren possibilitats per arribar a la comunitat del diari per canals diversos. “La missió segueix sent ajudar a entendre el nostre món i la nostra societat i l’àudio és una via més per aconseguir-ho”.

En aquesta època de multitasking i temps accelerat, el podcast té algunes cartes guanyadores, segons reflexiona Turró. “Té sentit que s’hagi posat de moda els últims anys perquè acompanya. Pots escoltar-lo al tren, caminant pel carrer, preparant el sopar o tranquil·lament al menjador de casa. A més, pots escollir. Tries a la carta allò que t’interessa i ho escoltes quan tu ho vols escoltar. I té aquesta cosa meravellosa que t’acompanya sense estar en primer pla robant-te tota l’atenció. La lectura, evidentment, requereix una concentració diferent: no pots fer res més mentrestant. I la televisió també t’atrapa una mica. L’àudio és amable perquè t’acompanya, aprens i coneixes mentre pots estar fent una altra cosa”.

Els podcasts permetran també acostar els periodistes de l’ARA a la comunitat. “Hi ha un talent increïble de gent que sap moltes coses, i això ja es veu en el diari en paper, però ara les podrem descobrir també a través de les seves veus i anàlisis”, conclou Turró.

stats