Mèdia29/09/2021

L'Amenábar més aventurer fa el salt a la televisió

'La Fortuna', una història amb tocs 'tintinescs', és la primera sèrie del director

Un tresor enfonsat i un pirata modern. Aquests són els dos elements essencials de La Fortuna, la sèrie de Movistar+ amb què Alejandro Amenábar debuta aquest dijous a la televisió. Per endinsar-se en el món de la ficció serialitzada, el director de Mar adentro ha optat per adaptar la novel·la gràfica El tesoro del Cisne Negro, del dibuixant Paco Roca i el diplomàtic Guillermo Corral, un treball que transforma en intrigues polítiques i d’aventures la lluita real d’Espanya per recuperar el tresor de la fragata Nuestra Señora de las Mercedes, enfonsada a principis del segle XIX i localitzada per una empresa nord-americana.  

Inscriu-te a la newsletter Els dies tontosTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El protagonista d'aquesta producció internacional –Movistar+ ha comptat amb la col·laboració del canal nord-americà AMC– és l'Álex, un jove diplomàtic que acaba de començar a treballar al ministeri de Cultura i que s'ha de fer càrrec d'una missió per recuperar el tresor de la fragata espanyola La Fortuna, que ha estat saquejat del fons marí pel capità Frank Wild i la seva tripulació. L'encarregat de donar vida a l'intrèpid diplomàtic és Álvaro Mel, més conegut per la seva faceta d'influencer que per la d'actor. Per a Mel, que té 1,2 milions de seguidors a Instagram, aquest és el seu primer gran personatge, després d'haver fet petits papers i rols secundaris en sèries com La otra mirada i Madres.

Cargando
No hay anuncios

La dosi de veterania l'aporta el nord-americà Stanley Tucci, que dona vida al capità Wild, un home que concep la vida com una aventura i que creu s'ha de viure en tota la seva intensitat. Tucci, que acaba de guanyar un premi Emmy a la millor sèrie documental per Searching for Italy, en la qual fa un recorregut gastronòmic pel seu país d'origen, assegurava en la presentació de la sèrie a Sant Sebastià que sent devoció per Amenábar i Mar adentro, una de les seves pel·lícules preferides. Acostumat a ser un actor secundari que sempre acaba destacant, el nord-americà assegura que la clau de la seva feina és "ser honest amb el que estàs fent i compromès amb els altres actors, assegurar-te que estàs explicant la història completa i no només la teva, no intentar presumir o destacar, simplement atenir-te al to de la història i explicar-la". El capità Wild és el dolent de la sèrie, però Tucci assegura que ha intentat fugir de la temptació de fer-lo un personatge massa "evident". "Es tracta de mostrar-lo com una persona completa que, finalment, resulta que no és la persona més simpàtica del món", diu.

El trio protagonista de La Fortuna es tanca amb Ana Polvorosa, que interpreta la Lucía, una funcionària que s'unirà a l'Álex en la missió per recuperar el tresor, una aventura que li permetrà fugir de l'avorriment burocràtic en el qual viu immersa.

Cargando
No hay anuncios

Entreteniment clàssic

Entre el debut cinematogràfic i el debut televisiu d'Amenábar hi ha una distància de 25 anys, que es materialitza en un estil força més convencional que el que demostrava a Tesis, la seva primera pel·lícula. La Fortuna s'intenta emmirallar en les aventures clàssiques amb les quals el director es va criar. "La Fortuna m'ha permès recordar tot aquell cinema del qual vaig disfrutar de petit, pel·lícules de Steven Spielberg, Robert Zemeckis, James Cameron… Crec que aquest esperit de l'entreteniment genuí, de cinema per al gran públic, està present a la sèrie", assegura Amenábar, que remarca que les peripècies dels protagonistes tenen un punt d'aventures de "Tintín de despatx".

Cargando
No hay anuncios

Amenábar reconeix que la sèrie té la forma d'una ficció lleugera, però assegura que també té "una càrrega de profunditat". "Amb aquesta història busco reivindicar la part bona que hi ha en nosaltres: l'honestedat, la justícia i la humilitat".