Mèdia 18/04/2021

Kate Winslet, detectiu rural a 'Mare of Easttown'

L'actriu encapçala la nova minisèrie de la HBO, centrada en un assassinat en una petita comunitat

3 min
Kate Winslet dona vida a una detectiu en crisi

Kate Winslet es prodiga poc per la televisió. Tot i que va fer algunes incursions en el mitjà al principi de la seva carrera, l'únic treball televisiu destacable de la seva filmografia és l'adaptació de Mildred Pierce, per la qual va guanyar l'Emmy a la millor actriu de minisèrie. Passada una dècada d'aquella experiència, la britànica torna a la petita pantalla amb Mare of Easttown, una minisèrie en què dona vida a una detectiu en crisi d'un petit poble de Pennsilvània, Easttown, que s'encarrega de la investigació d'un assassinat local. La ficció, que s'estrena aquest dilluns, és un dels plats forts de la HBO per a aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la Mildred Pierce i la Mare Sheehan les separen molts anys, però totes dues viuen en un ambient amb un punt lúgubre i pessimista (la història de la primera passa durant la Gran Depressió). El nou personatge de Winslet, una dona en aparença seca acostumada a veure el pitjor de la societat, viu en una comunitat petita on tothom es coneix. “No he fet mai res semblant i em va emocionar llegir un guió que em va atrapar de seguida. Realment, entenia no només qui era, sinó el món on vivia i d'on prové; aquest sentit de comunitat; estar tan arrelat a una societat que oblides de tant en tant qui ets", explica Winslet sobre el personatge.

La protagonista del drama té pràcticament estatus de celebritat local gràcies al seu paper decisiu en un partit de bàsquet que va tenir lloc fa més de 25 anys. Tot i aquest reconeixement popular, la Mare, coneguda per tothom i que coneix tothom, està molt lluny de qualsevol mena de glamur. La detectiu té una vida familiar precària: viu amb la seva mare –interpretada per Jean Smart (Watchmen)–, la seva filla adolescent i el seu net de quatre anys, de qui té cura després de la mort del seu fill Kevin. El seu exmarit Frank (David Denman) acaba de comprometre's amb una dona que tothom adora i viuen en una casa just al costat de la seva. En l'àmbit professional, porta un any treballant sense resultats en la desaparició de la filla d'una excompanya d'institut, una situació que fa que se senti en deute amb la seva comunitat. Arran de la mort d'una adolescent del poble, la Mare es veurà obligada a treballar amb un policia del comtat, Colin Zabel (Evan Peters), que al no tenir lligams amb els locals intentarà mirar el cas de forma més objectiva. El policia no és l'únic nouvingut que entra a la vida de la Mare. Guy Pearce, amb qui Winslet va coincidir a Mildred Pierce, interpreta el Richard, un escriptor que s'acaba de traslladar a l'aparentment avorrida i deprimida Easttown i que es convertirà en interès romàntic de la detectiu. Els responsables de Mare of Easttown asseguren que la minisèrie "explora el cantó fosc d'una comunitat petita i examina com la família i les tragèdies del passat poden definir el present".

A la recerca de l'autenticitat

Winslet va rebre els guions del primer i segon capítols –la minisèrie en té set– quan estava rodant Ammonite i assegura que mentre es plantejava si acceptar el projecte es va adonar que la Mare era un dels reptes més grans que s'ha trobat en la seva carrera. "No s'assembla en res a mi i això espanta d'una manera molt positiva quan ets una actriu que gaudeix sentint-se aterrida i exposada", confessa l'actriu, que també és productora executiva de la sèrie. Afegeix que la proposta li va arribar en un moment en què desitjava involucrar-se en algun projecte que la "consumís" tant com finalment ho va fer Mare of Easttown.

Per preparar-se el paper Winslet es va traslladar durant uns mesos al poble real d'Easttown, l'escenari principal de la sèrie. Un dels seus objectius era perfeccionar l'accent de la zona, una tasca en la qual Winslet sol excel·lir però que en aquesta ocasió li va portar molts maldecaps i que només podran apreciar els que vegin la ficció en versió original subtitulada. Aconseguir clavar la manera de parlar del comtat de Delaware sense que es notés impostat era imperatiu per donar el toc d'autenticitat que buscaven tant el director Craig Zobel com el showrunner Brad Ingelsby, que va créixer a la zona que retrata la minisèrie. A més de buscar reproduir l'accent de la zona, també es volia reflectir la seva atmosfera, motiu pel qual el creador va insistir en rodar al mateix lloc on s'ambienta la sèrie. "Volia explicar la història del lloc on em vaig criar i com em vaig criar. Jo vaig créixer en aquesta part del país envoltat de personatges bastant similars als que apareixen a la minisèrie. Volia retratar aquesta gent amb molta empatia", afirma Ingelsby.

stats