Reconeixement

Jaume Barrull guanya el premi María Luz Morales de periodisme feminista

Beatriz Lecumberri ha estat guardonada amb l'accèssit, dotat amb 1.000 euros

ARA
1 min
L'escriptora i periodista Maria Luz Morales

BarcelonaLa setena edició del Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales ha reconegut Jaume Barrull Castellví pel treball L'altra paritat pendent, publicat al suplement Lectura del diari Segre. El reportatge tracta sobre la presència dels homes en àmbits laborals que històricament han estat feminitzats, com infermeria o biblioteconomia. El premi, dotat amb 2.000 euros, s'ha entregat aquest dimecres a la tarda a la CIBA (espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista), a Santa Coloma de Gramenet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'accèssit, enguany ha estat guardonada Beatriz Lecumberri pel treball La resistencia de las periodistas afganas ante la mordaza talibana, publicat al vertical Planeta Futuro d'El País, que tracta sobre la feina de les reporteres afganeses dins i fora del seu país.

El Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales, dedicat a la primera dona que va dirigir un diari d'àmbit estatal, el convoquen cada any l’Observatori Cultural de Gènere i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i té el suport de l'ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) i de l'ARA. En aquesta setena edició el jurat ha estat format per Maribel Cárdenas (directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora de l'ARA), Marta Corcoy (presidenta de l’ADPC), Rosa Cerarols, Gemma Lienas, Lluís Reales i M. Àngels Cabré.

stats