LA TRIA 'TECH'

10 objectes de la "internet dels objectes"

Menjadora Petnet
i Albert Cuesta
24/08/2014
3 min

CardedeuA finals de l'any passat, 2.800 milions d'humans disposàvem d'alguna mena de connexió a internet. S'estima que quan acabi aquesta dècada serem 5.000 milions. El gran creixement de la xarxa, però, no serà entre les persones, sinó entre les coses. Les previsions de 50.000 milions d'objectes connectats l'any 2020 que feien empreses com Ericsson i Cisco fa un parell d'anys s'han quedat molt curtes. La consultoria IDC pronostica que d'aquí a sis anys hi haurà més de 200.000 milions de coses amb connexió. Actualment ja hi ha molts objectes connectats en entorns industrials i comercials: flotes de vehicles, comptadors elèctrics, alarmes i datàfons en són alguns exemples. Però ja es poden comprar molts altres objectes d'ús domèstic amb capacitat de rebre i emetre informació i ordres mitjançant la xarxa, amb la intermediació d'un 'smartphone' o sense. A continuació en teniu uns quants.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Dispensador Petnet. Si marxeu sovint de casa deixant-hi el gos o el gat, amb aquesta menjadora podreu controlar a distància el que menja. El dipòsit té un sensor de capacitat que us avisa abans que s'acabi el pinso, i la safata, que només s'obre seguint la programació de l'amo, mesura la ració adequada per evitar afartaments.

2. Ouera Egg Minder. No dubteu mai més si heu de comprar ous quan sigueu a la botiga. Aquesta ouera informa el vostre mòbil de la quantitat d'ous que queden a la nevera de casa, i quin dia hi vàreu posar el més antic.

3. Controlador de reg Bitponics. Amb una aixeta i les mànegues i sensors adequats, aquest sistema detecta les necessitats d'hidratació de cadascuna de les zones del vostre jardí i activarà el reg quan calgui, seguint la vostra programació o alguna de les receptes disponibles a la xarxa, o bé us avisarà per correu electrònic per tal que activeu manualment el reg des de qualsevol ordinador connectat del món. El servei complet costa 9 dòlars mensuals per jardí.

4. Forquilla HAPIfork. Hi ha moltes aplicacions per registrar els aliments que ingeriu, però amb aquest estri podreu controlar també un altre aspecte important de la nutrició: quanta estona trigueu a menjar i a quin ritme ho feu, expressat en forquillades per minut. Les dades, combinades en l'aplicació web o mòbil, us serviran per corregir una rapidesa excessiva.

5. Bombetes Philips Hue. Des d'una aplicació mòbil o una pàgina web permeten ajustar el color i la intensitat de la il·luminació domèstica, sigui per obtenir un ambient determinat, per simular presència o per adormir-vos o despertar-vos d'una manera més agradable. Enllaçant-les amb serveis com IFTTT podreu fer, per exemple, que el llum us avisi quan rebeu un missatge de correu important o el vostre equip marqui un gol.

6. Sabates interactives Lechal. Hi ha sensors de moviment per portar a la sabata i registrar l'activitat física. Aquestes sabates també ho fan, però sobretot sincronitzen amb Google Maps i vibren per indicar quina direcció hem de seguir. Tenen diversos models, però si no us n'agrada cap, podeu comprar només les plantilles. Ah, i per variar, no són un producte dels EUA, sinó dissenyades a l'Índia.

7. Hivernacle Niwa. L'hort urbà arriba al segle XXI. Aquest hivernacle per a interiors serveix per conrear verdures a la saleta de casa, gràcies als sistemes de reg, calefacció, ventilació i il·luminació interactius, connectats al núvol i controlables des del telèfon mòbil. El seu creador, Javier Morillas, és d'Almeria, terra d'hivernacles, però l'empresa és a Londres i té el suport d'una acceleradora de Shenzen.

8 i 9. Sensor esportiu Zepp. Milloreu el vostre joc de tennis, golf o beisbol analitzant les dades de trajectòria i velocitat que proporciona aquest sensor instal·lat al mànec de la raqueta, el bastó o el bat, connectat a l'aplicació mòbil corresponent. Si només jugueu a tennis, potser en teniu prou amb la raqueta Babolat Play, que ja porta incorporat el sensor.

10. Raspall dental Oral-B SmartSeries. Higiene dental interactiva. Aquest raspall elèctric amb Bluetooth i la seva aplicació mòbil us recorden quan us heu de raspallar, quanta estona ho heu de fer i amb quina intensitat, i us avisa si us deixeu alguna zona de la boca per repassar. Per entretenir-vos podeu anar llegint les notícies mentre raspalleu. Al mercat hi ha models semblants d'altres marques, però he triat aquest perquè el podeu veure funcionar al minut 17 d'aquest vídeo.

stats