Mèdia07/10/2016

Ciència.cat: dossier especial sobre recerca, aquest diumenge amb l’ARA

Catalunya vol passar del lideratge del sud d’Europa a convertir el coneixement en innovació

Ara
i Ara

BarcelonaRobots intel·ligents, pantalles plegables, cotxes que es condueixin sols o una font d’energia neta i pràcticament inesgotable. Són les quatre grans revolucions científiques que viurem properament. La ciència treballa incasable en projectes que cada dia s’allunyen més de la ciència-ficció, fins al punt que ja són una realitat propera. Catalunya hi és present i ho expliquem a l'ARA aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"La recerca a Catalunya ha fet un salt espectacular", diu Roger Gomis, una de les joves promeses de la recerca catalana. En els últims 15 anys, les coses han canviat molt i Catalunya ha esdevingut un clúster científic del sud d’Europa. Per això, a l'ARA d'aquest diumenge dediquem un dossier de 10 pàgines sobre l’estat de la recerca a Catalunya. A banda de les grans revolucions que s'estan impulsant des de Catalunya, també fem el mapa de totes les universitats i centres de recerca, i també de les superestructures que hi ha al país, algunes de les més potents d’Europa. Entrevistem la vicepresidenta del Consell Europeu de Recerca, Isabelle Vernos, i l’exconseller del ram, Andreu Mas-Colell. Finalment, analitzem alguns dels reptes de futur, com ara la divulgació i la transferència a l’empresa.

Cargando
No hay anuncios

A més, el dossier tindrà contingut audiovisual i mostrarem l'experiment del catedràtic de la UPC Jordi Llorca, que ens ensenyarà com obtenir electricitat de manera neta només amb hidrogen i energia solar. Un experiment molt complex que explica de manera senzilla i planera.