Televisió
Mèdia 25/02/2015

Els informatius de BTV, només amb mòbils durant una setmana

Coincidint amb el Mobile World Congress la cadena aparca les càmeres i els cables per dur a terme un experiment

Ara
1 min
cv

BarcelonaLa gran cita tecnològica de Barcelona, el Mobile World Congress, comença dilluns vinent i BTV ho celebrarà amb un experiment atrevit. Durant una setmana, els informatius del migdia de la cadena es duran a terme només amb tecnologia mòbil, tal com ha informat l'emissora pública a través d'un comunicat. D'aquesta manera, la producció, la gravació i l'edició es farà combinant algunes de les diferents eines i possibilitats que ofereixen els 'smartphones'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les càmeres de BTV es canviaran per tres iPhone6 que retransmetran en directe les novetats d'aquesta convenció de nivell internacional. Els telèfons que utilitzarà la cadena estaran connectats via Wi-Fi a un ordinador que funcionarà com a control de realització. També hi haurà tres redactors que gravaran les seves peces amb aquests dispositius, les editaran i generaran un arxiu de vídeo que s'enviarà al ordinador de realització.

Un equip de 15 persones treballa des de fa dies per minimitzar el risc que suposa el projecte. Francesc Centelles, que condueix 'BTV notícies migdia', presentarà la meitat de l'informatiu des del Mobile World Congress. De la resta s'encarregarà Núria Dias, que ho farà des del plató de la cadena.

stats