Mèdia22/09/2021

Iñaki Gabilondo s'acomiada dels micròfons: "M'estava avorrint de mi"

El periodista diu adeu a la ràdio amb una entrevista a 'Hora 25' en què ha reflexionat sobre el futur dels mitjans de comunicació

ARA
i ARA

El periodista Iñaki Gabilondo, una de les veus més representatives de la Cadena SER, deixa definitivament la ràdio. En una entrevista concedida ahir al programa Hora 25, presentat per Aimar Bretos, el periodista s'acomiadava de la professió i reflexionava sobre com veu el món del periodisme i l'actualitat política a Espanya. "Fer-se gran és un procés de comiat. El mes que ve farè 79 anys. Era evident que això ja s'estava acabant, i m'estava avorrint de mi", explicava Gabilondo a Bretos. Gabilondo, director i conductor de programes de referència de la SER com Hoy por hoy, ha explicat que encara seguirà fent alguns treballs per a Movistar+, on ha presentat sèries documentals com Iñaki y el sexo del futuro.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El gener del 2021 Gabilondo ja va anunciar que deixaria de fer anàlisi política diària al programa Hoy por hoy, d'Àngels Barceló, però va assegurar que continuaria vinculat a l'espai amb una secció pròpia. Amb l'inici del nou curs, el periodista ha decidit deixar definitivament els micròfons.

Cargando
No hay anuncios

"La SER m'ho ha donat tot. Cada cop que he sentit que s'encenia el pilot vermell he sentit el calfred d'un nen que somiava que volia estar allà", reflexionava Gabilondo sobre l'emissora que durant molts anys ha sigut casa seva. Sobre el futur del periodisme, va criticar la tendència de les ràdios a abaratir costos apostant per tertúlies. "L'opinió és més barata, per això n'hi ha més. És més fàcil que jo estigui aquí assegut que enviar algú a l'Afganistan o de corresponsal", es queixava.

Cargando
No hay anuncios

Gabilondo es va mostrar especialment preocupat per l'estat de la democràcia a Espanya i va recordar el paper fonamental que juguen els mitjans de comunicació per combatre la desinformació. "La gent ha descobert que el periodisme és imprescindible per defensar-se, potser abans no se n'havien adonat. Ara saben que necessiten pous d'aigua potable informativa. Les fake news són una indústria que serveix per enverinar, intencionada. Hem de jugar net, perquè ens hi juguem la vida", assenyalava.