Ficció americana
Mèdia24/09/2012

'Homeland' triomfa als Emmy amb sis guardons, incloent-hi el de millor sèrie dramàtica

'Modern family' ha complert les expectatives i ha dominat entre les comèdies. 'Mad men' no ha pogut convertir en premi cap de les 17 nominacions amb què partia

Efe
i Efe

Los Angeles'Homeland' s'ha convertit en la inesperada triomfadora de la 64a edició dels premis Emmy, els més importants de la televisió als Estats Units, que s'han lliurat aquest dilluns a la matinada en una gala a Los Angeles. Aquesta ficció sobre un oficial de l'exèrcit dels Estats Units que és alliberat després de vuit anys segrestat per Al-Qaida s'ha endut sis estatuetes, incloent-hi la de millor sèrie dramàtica, i ha impedit que la seva gran rival, 'Mad men', fes història amb una cinquè triomf consecutiu en aquesta categoria. De moment, s'ha de conformar amb el mateix nombre de trofeus que sèries històriques com 'Hill Street Blues', 'L.A. Law' i 'The West Wing'. Només 'Frasier', en la categoria de comèdia, ha aconseguit guanyar en cinc ocasions.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més del premi a la millor sèrie del seu gènere, 'Homeland' ha vist premiat també el treball del seu actor i actriu principals (Damien Lewis i Claire Danes), a més del guió de l'episodi pilot i dos guardons més de caràcter tècnic que ja s'havien lliurat la setmana passada. La victòria de Lewis ha estat una de les grans sorpreses de la cerimònia, ja que els principals favorits eren Bryan Cranston ('Breaking bad') o Jon Hamm ('Mad men'). "No crec que l'art hagi de ser jutjat, però he vingut per si de cas hi havia sort", ha bromejat Lewis, que s'ha mostrat "convençut" que guanyaria Bryan.

Cargando
No hay anuncios

L'altra cara de la moneda l'ha viscut l'equip de 'Mad men', que ha marxat amb les mans buides tot i partir amb 17 nominacions. Es tracta de la pitjor derrota en la història d'aquests premis.

'Game of thrones', per la seva banda, també s'ha endut sis premis, si bé tots han estat en categories tècniques, com els millors efectes visuals o el millor vestuari. Pel que fa als millors actors de repartiment de sèries dramàtiques, els premiats han estat Aaron Paul ('Breaking bad') i Maggie Smith ('Downton Abbey').

Cargando
No hay anuncios

'Modern family' domina entre les comèdies

Pel que fa a 'Modern family', que s'ha endut cinc estatuetes, ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit l'Emmy a la millor sèrie de comèdia per tercer any consecuitiu. A més, els actors Eric Stonestreet i Julie Bowen han estat reconeguts com els millors actors de repartiment. El premi a la millor interpretació principal ha estat per a Jon Cryer, per 'Two and a half men', i Julia Louis-Dreyfus, per 'Veep'.

Cargando
No hay anuncios

En l'apartat de telefilms o minisèries, la gran vencedora ha estat 'Game change', que es fixava en l'elecció, l'any 2008, de Sarah Palin com a candidat a la vicepresidència dels Estats Units pel partit Republicà. A més del premi a la millor pel·lícula per a televisió, aquesta producció s'ha endut quatre guardons més, entre els quals el de millor director (Jay Roach) i el de millor actriu (Julianne Moore). La minisèrie 'Hatfields and McCoys', sobre l'enfrontament entre dues famílies rivals després de la guerra de Secessió, també ha guanyat en cinc categories.