El Grup Barnils denuncia la col·laboració entre mitjans i clavegueres de l'Estat
Demana tornar a un periodisme que fiscalitzi el poder
BarcelonaLes gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo al periodista de La Sexta Antonio García Ferreras, fetes públiques aquest cap de setmana, han posat en alerta les associacions de professionals dels mitjans de comunicació, que han denunciat la col·laboració d'alguns informadors amb les clavegueres de l'Estat. Després de les crítiques de Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Consell de la Informació, ara és el Grup Barnils qui denuncia la vulneració del codi deontològic que suposa la connivència amb les clavegueres de l'Estat.
L'entitat assenyala que el cas de Ferreras és un exemple de com els vincles dels mitjans amb el deep state no només afecten informadors relacionats amb l'extrema dreta. A més, el Grup Barnils avisa que aquest escàndol contribueix a fer més profunda la bretxa entre els periodistes i els ciutadans, que cada cop se senten més allunyats dels mitjans. "Cal treballar per recuperar la confiança de la societat amb el periodisme i cal fer-ho des de la denúncia activa de les males pràctiques professionals. El corporativisme no ens farà més forts i pot ser tan destructiu com la generalització i la crítica gratuïta", diu el Grup Barnils en el seu comunicat. Per redreçar la situació, l'associació demana tornar a un periodisme que fiscalitzi el poder en comptes de fer-li d'altaveu.
El periodista Antonio García Ferreras es va defensar ahir de les acusacions d'haver difós notícies falses sobre Pablo Iglesias arran de la publicació de les gravacions. "No hem donat mai una informació falsa sabent que ho era, ni la informació sobre els comptes a les Grenadines ni cap altra. Ni sobre Podem ni sobre ningú altre", va assegurar el periodista tot just iniciar l'emissió d'Al rojo vivo, el programa que dirigeix i presenta a La Sexta, cadena de la qual també és directiu.