TELEVISIÓ
Mèdia31/10/2017

Gaspar Hernàndez porta ‘L’ofici de viure’ a TV3

l programa vol donar “eines” per afrontar amb més “pau interior” un moment convuls com l’actual

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

BarcelonaDesprés de deu anys oferint eines per al benestar emocional des de Catalunya Ràdio, Gaspar Hernàndez porta ara el seu programa, L’ofici de viure, a TV3. L’espai aterrarà a la graella de la televisió pública en un moment socialment convuls, i ho farà amb la voluntat d’aportar “eines” que ajudin els espectadors a afrontar la situació amb més “pau interior”. “El nostre propòsit sobretot és ser útils. Intentem sembrar una llavor constructiva des d’un mitjà públic en un moment en què, a nivell col·lectiu, psicològicament no podem dir que les coses siguin fàcils”, explica Hernàndez a l’ARA.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el primer capítol, que s’emet demà a les 23.45, és tota una declaració d’intencions. Es titula Com tenir més alegria, i hi participen tres persones que ofereixen respostes molt variades a aquest plantejament: a través de la meditació, de l’alimentació o del contacte amb la naturalesa. Cada capítol, d’uns 30 minuts, s’estructura a partir de tres entrevistes en profunditat amb persones que proposen “altres maneres de viure i de pensar”. La majoria de convidats són alhora especialistes en el tema i testimonis que han posat en pràctica allò que defensen i que expliquen com “ha transformat la seva vida”.

Cargando
No hay anuncios

Moltes d’aquestes persones formen part del centenar de col·laboradors habituals de la versió radiofònica de L’ofici de viure. Segons Hernàndez, a l’hora de fer el salt a la pantalla el programa mantindrà “l’esperit” però canviarà “tant en la forma com en el fons”. Així, l’espai de TV3 buscarà un enfocament més pràctic, amb la intenció d’arribar a un públic ampli i generalista. “A la ràdio ens adrecem a una audiència que ha anat fent un camí amb nosaltres, però a la televisió comencem de zero”, explica el presentador. El programa adoptarà un to “planer” i “humil”, evitarà “donar cap mena de consell ni posicionar-se per sobre de ningú” i intentarà fer sentir als espectadors que els estan parlant “de la seva realitat psicològica i emocional”. La llibertat, la meditació, la intuïció o la por seran alguns dels temes que s’abordaran al llarg de les 13 entregues de què consta el programa.

“En aquests moments la segona causa de baixa laboral a Catalunya són l’ansietat, l’estrès i la depressió. No ens hem de centrar només en les eines per curar-ho, sinó també en com prevenir-ho”, reflexiona Hernàndez, que alerta que, des de la perspectiva psicològica i emocional, “la societat occidental està un punt malalta” i que, en canvi, no hi ha cap programa de televisió a Espanya centrat en aquest tipus de continguts, que, d’altra banda, tenen una audiència fidel a la ràdio i també a través d’internet, fins al punt que L’ofici de viure és un dels programes de ràdio en català més escoltats a la xarxa. “Creiem que des d’una televisió pública part de la nostra feina pot ser contribuir al benestar emocional de la població”, conclou.