La Federació Espanyola de Futbol va excloure Mediapro de l'adjudicació dels drets de la Copa del Rei

La Justícia condemna la federació a pagar una indemnització al grup de comunicació pels guanys que va deixar d'obtenir al no haver tingut accés a la gestió dels drets

ARA
1 min
Una acció del Badalona Granada de la Copa del Rei de futbol

La Federació Espanyola de Futbol (RFER) va abusar de la seva posició de poder per excloure Mediapro del procés d'adjudicació dels drets d'emissió tant nacionals com internacionals de la Copa del Rei per al període 2019-2022. Així ho estableix la sentència dictada pel jutjat mercantil número 3 de Madrid, que condemna la federació a pagar una indemnització a Mediapro pels guanys que va deixar d'obtenir al no haver estat adjudicatària de la gestió dels drets de la competició.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el text de la sentència, la federació va violar la llei de defensa de la competència del Tractat de la Unió Europea quan va establir a les bases l'exigència que els partits es difonguessin en HD i en impedir la subllicència posterior dels drets. També serien infraccions de la llei l'establiment d'un preu mínim de reserva, cosa que feia que es fixés un preu desproporcionat en relació al preu del mercat.

La sentència posa fi, com a mínim de moment, al conflicte entre Mediapro i la federació, que l'octubre del 2019 va convocar un concurs per a l'adjudicació dels drets amb unes bases que ja van ser criticades en aquell moment pel grup de comunicació. Davant del descontentament per les clàusules imposades per la federació, Mediapro va decidir no presentar cap oferta. El grup de comunicació assegura que amb la sentència "queda patent la voluntat de la RFEF de perjudicar els interessos de Mediapro".

stats