Mèdia 03/07/2018

ERC s’obre a permetre demà el relleu de la cúpula de RTVE

Votaran els candidats del PSOE i Podem si Batet confirma que Torra i Sánchez podran "parlar de tot"

Ara
1 min
Tomás Fernando Flores treballa a Ràdio Nacional d’Espanya des del 1982.

Barcelona“Estem a l’espera que demà la ministra Batet confirmi que es pot parlar de tot en la reunió [de Quim Torra amb Pedro Sánchez]. Si això passa, nosaltres demà al Congrés votarem diferent”. Amb aquestes paraules, la senadora d’ERC Mirella Cortès confirmava aquest dimarts, durant el ple de la cambra alta, que el seu partit està disposat a donar suport aquest dimecres a la tarda als candidats proposats pel PSOE i Podem a formar part del nou consell d’administració de RTVE, incloent-hi Tomás Fernando Flores, que en seria el president.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El vot dels republicans i el del PDECat (que dilluns es va mostrar disposat a “desbloquejar” la situació), sumats al del PNB (que ja hi va donar suport en la primera votació), permetrien que els sis candidats que ha d’escollir el Congrés passessin el tall amb l’aval de la majoria absoluta de la cambra. El Congrés també votarà aquest dimecres la convalidació del decret llei que regula aquesta renovació exprés, que s’espera que rebi el suport dels mateixos grups.

Aquest dimarts el Senat va celebrar la primera votació per triar els quatre consellers que li corresponen, però com era previsible cap nom va passar el tall. Dijous es farà la segona votació.

stats