18/07/2024

Una entrevista a un trumpista amb 'fake news' inclosa

2 min
1721298728809

BarcelonaAquest dijous el presentador del programa El matí de Catalunya Ràdio, Francesc Garriga, ha emès una interessantíssima entrevista des de Milwaukee amb el portaveu llatí de la campanya de Trump, el cubà anticastrista Jaime Florez, que servia per entendre molt bé la mentalitat dels votants del candidat republicà. De l'entrevista destacaria dos fragments. El primer és quan Garriga li pregunta si el discurs de Trump sobre immigració, que relaciona directament amb la delinqüència, li provoca "desconfort" sent ell mateix un immigrant. La resposta et deixa gelat: "Esclar que no. Jo no pertanyo a aquest grup d'immigrants als quals es refereix el president quan diu aquest tipus de coses, i jo no em posaré del costat dels que venen aquí a matar nenes universitàries, dels que arriben aquí a violar o a estrangular nenes de 12 anys a sota d'uns ponts". "Però aquests són una minoria", interromp el periodista. "Explica això als pares de les nenes", etziba Florez.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El segon fragment, complementari del primer, és quan Florez assegura que a Califòrnia s'ha aprovat una llei que impedeix perseguir els que hagin robat alguna cosa que valgui menys de 1.000 euros. Com a oient m'estranya moltíssim aquesta informació i vaig a internet a comprovar-ho. Per cert, Efe té un servei de verificació que m'informa que es tracta d'una notícia falsa, una fake news que fan circular els republicans en campanya (entre ells Elon Musk, propietari d'X), i que els robatoris considerats menors (menys de 950 euros) continuen estan penalitzats a Califòrnia i poden comportar fins i tot presó.

Per tant, en una sola entrevista tenim dos dels ingredients bàsics que descriuen a la perfecció el que és el trumpisme: discurs d'odi i fake news. De vegades no cal fer una tesi per entendre la política, només cal escoltar una bona entrevista.

stats