Enric González carrega contra Cebrián després de deixar 'El País': "Dubto que això seu tingui remei"
El periodista diu que no vol oblidar com l'exdirector va ajudar-lo fa uns anys, però considera "una tragèdia" que ara s'estigui enriquint "a costa de la misèria aliena"
BarcelonaL'endemà d'anunciar que deixava, de forma voluntària, el diari 'El País', el periodista Enric González ha exposat públicament els motius que l'han dut a prendre aquesta decisió en un article publicat al portal Jot Down. González comença recordant com, quan va néixer la seva filla, el diari, que aleshores dirigia Juan Luis Cebrián, va ajudar-lo econòmicament a fer front a una elevadíssima factura derivada del fet que mare i filla van haver de ser ingressades a l'UCI de la clínica Dexeus, i també com l'empresa li va facilitar l'obtenció d'una beca als Estats Units. "No vull oblidar aquestes coses", assegura González.
Amb tot, diu, ara mateix "comparteix l'opinió universal sobre Cebrián", actual president d''El País' i que, segons el comitè d'empresa, l'any passat va cobrar 13 milions d'euros. "A mi també em causa horror i una certa repulsió", confessa, i assegura que prefereix pensar que "està malalt i que la cura a la seva malaltia no es pot pagar amb diners". Segons ell, el problema no és una simple "ludopatia borsària", i afegeix: "Dubto que això seu tingui remei. És una llàstima".
González confirma la seva decisió d'abandonar la publicació i d'acollir-se "a la indemnització que s'estableixi per al col·lectiu" afectat per l'ERO que va presentar el diari la setmana passada, i que comportarà 128 acomiadaments i 21 prejubilacions. Segons diu, "fins no fa gaire confiava que malgrat la crisi [el diari] aconseguiria superar les seves disfuncions", però ara ja ha perdut aquesta confiança.
El periodista continua assegurant que ha escrit l'article "amb vergonya", ja que el fet que ell deixi el diari "no té interès". En canvi, diu, "que més de deu dotzenes de periodistes siguin acomiadats d'un diari que banya en or els seus directius i malgasta els diners en estupideses és bastant greu". I conclou: "Que a Espanya hi hagi milions de persones sense feina i amb moltíssimes dificultats per portar una vida digna mentre alguns s'enriqueixen a costa de la misèria aliena és una tragèdia".