TELEVISIÓ
Mèdia 29/09/2017

Engega el nou gran duel musical

Antena 3 estrena la sisena edició de ‘Tu cara me suena’, que s’enfrontarà a la cinquena de ‘La Voz’

Albert Castellví Roca
4 min
Manel Fuentes amb el jurat i els concursants de la nova temporada de Tu cara me suena, que s’estrena aquesta nit.

BarcelonaAntena 3 estrena avui, a les 22.10, la sisena temporada del seu format d’entreteniment de més èxit, Tu cara me suena, però el programa que presenta Manel Fuentes no ho tindrà fàcil per mantenir les excel·lents xifres d’audiència que ha obtingut les temporades anteriors: per primera vegada, el concurs musical d’Antena 3 lluitarà cara a cara contra La Voz, el concurs musical de Telecinco, que és, també, una de les propostes més potents de la cadena de Mediaset.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la primavera, el prime time dels divendres ja havia acollit un duel entre dos derivats d’aquests formats: La Voz kids -la versió infantil del programa de Telecinco- es va enfrontar a Tu cara no me suena todavía -l’adaptació del xou d’Antena 3 amb concursants desconeguts-. L’experiment va donar bons resultats al grup Mediaset, que va vèncer el seu rival pràcticament cada setmana, i ara s’ha atrevit a doblar l’aposta i portar també a la nit de divendres La Voz, amb l’objectiu de desbancar Tu cara me suena, que regna en aquesta franja des que s’hi va instal·lar ara fa dos anys. De fet, el format creat per Gestmusic va aconseguir recuperar per al canal d’Atresmedia un prime time que durant els anys anteriors havia dominat a plaer Sálvame Deluxe, i va fer disminuir l’audiència d’aquest espai fins a tal punt que al març Telecinco va decidir apartar-lo i reubicar-lo al dissabte.

Tot i que el nou duel musical començarà avui, La Voz ja va posar en marxa la cinquena temporada la setmana passada, i ho va fer liderant clarament el prime time, amb 2.640.000 espectadors al conjunt d’Espanya i una quota de pantalla del 21%. De tota manera, aquestes xifres -que confirmen la tendència a la baixa que manté el programa des de la primera edició- no semblen suficients per imposar-se a partir d’avui a Tu cara me suena, que l’any passat va aconseguir, de mitjana, 3,3 milions d’espectadors i un share del 23,6%, el més alt de les seves cinc edicions.

Mateix jurat, nous concursants

Per intentar repetir l’èxit, Tu cara me suena tornarà a confiar en Manel Fuentes, que presenta el programa des de la primera temporada, i mantindrà també el jurat de l’any passat, format per Àngel Llàcer, Chenoa, Carlos Latre i Lolita. Entre els participants hi haurà l’actor català Miquel Fernàndez (Nit i dia), que actualment protagonitza a Antena 3 la sèrie El incidente, en la qual també apareix una altra de les concursants, la valenciana Pepa Aniorte. Completen la llista l’actriu Lucía Jiménez; els cantants Diana Navarro, Fran Dieli i Lucía Gil; l’imitador Raúl Pérez (Crackòvia); el presentador David Amor, i la vedet Pepa Charro, coneguda com La Terremoto de Alcorcón. “En aquesta edició hi ha molt nivell. L’espectador se sorprendrà una temporada més amb el talent dels concursants”, promet la cap de programes d’entreteniment d’Atresmedia, Carmen Ferreiro.

Cada setmana els nou concursants s’hauran de posar en la pell d’un cantant real, escollit a l’atzar. A banda d’interpretar un dels seus temes s’hauran de maquillar i caracteritzar per assemblar-s’hi al màxim possible, i hauran d’imitar-ne els gestos dalt de l’escenari. Les seves actuacions seran valorades pel jurat i pel públic present al plató -que, com en les dues últimes temporades, aportarà un 50% de la valoració de cada participant-, i en funció de la puntuació obtinguda s’elaborarà una classificació setmanal i una altra de general. El guanyador de cada gala podrà donar 3.000 euros a l’ONG que decideixi, i el campió final de l’edició farà el mateix amb un xec de 30.000 euros.

La principal novetat d’aquesta sisena temporada és el plató, que segons Antena 3 s’ha renovat “per complet”. Entre altres coses, se n’han ampliat les dimensions -també en l’espai destinat al públic, que ara podrà acollir fins a 530 persones cada setmana- i s’hi han col·locat unes pantalles més grans, un joc de deu càmeres i una instal·lació elèctrica amb una potència de fins a 600.000 watts.

Èxit global

Tu cara me suena no només ha donat grans alegries a Antena 3: des de l’estrena a Espanya, el setembre del 2011, s’ha convertit en “el format espanyol més exportat de la història”, i fins ara s’ha pogut veure en 41 països d’arreu del món, des de l’Argentina fins a Cambodja, passant per Alemanya, Turquia, l’Aràbia Saudita i els Estats Units, on la cadena ABC el va emetre durant el curs 2013-2014 amb el títol de Sing your face off. Segons Antena 3, el programa ha obtingut “resultats molt destacats a tot arreu on s’ha estrenat”, però una de les versions més exitoses és la xinesa, on té més de 500 milions d’espectadors i ja se’n prepara la sisena temporada.

A més de l’èxit internacional, Tu cara me suena va ser distingit amb el premi Ondas al millor espai d’entreteniment l’any 2015, i ha rebut també cinc premis Iris de l’Acadèmia de Televisió.

‘Tu cara no me suena todavía’ tindrà continuïtat

La primera edició de Tu cara no me suena todavía no va aconseguir l’èxit d’audiència del format original (va tenir una mitjana de 2.395.000 espectadors i un 18,6% de quota de pantalla a Espanya, lluitant contra La Voz kids ), però tot i així el grup Atresmedia hi manté la confiança i ha decidit fer-ne una segona temporada. Ho va confirmar dimecres la responsable d’entreteniment d’Atresmedia, Carmen Ferreiro, que va anunciar també que s’introduiran canvis importants en la mecànica del concurs, tot i que no va precisar quins. Sí que va avançar que el programa tornarà a la graella durant el 2018, i s’espera que agafi el relleu de Tu cara me suena quan s’acabi la temporada que avui comença, a principis d’any. En canvi, no s’espera la reaparició de Tu cara me suena mini, la versió infantil del programa, que va comptar amb una única edició l’any 2014.

stats