26/06/2024

La dreta mediàtica aplaudeix la 'jugada mestra' de Feijóo

2 min
Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo durant la sessió de control al govern espanyol.

BarcelonaArribar a un acord amb el PSOE per desbloquejar el Poder Judicial era una jugada d'alt risc per a Feijóo i s'havia de planificar molt bé per tenir dues coses: cobertura de la dreta mediàtica i el silenci d'Isabel Díaz Ayuso. I s'ha de dir que ha aconseguit les dues coses. Un repàs per les tertúlies del matí a esRadio, la Cope i Onda Cero demostra que tothom ha estat convenientment adoctrinat per lloar les virtuts de l'acord. Tot i això, a algun tertulià li costava entendre-ho i deixava anar coses com: "Què deu planejar Pedro Sánchez per haver cedit?" El més entusiasta amb Feijóo era, atenció, Federico Jiménez Losantos, cosa que demostra que l'ala dura del PP, l'ayusista i aznarista, ha decidit tancar files.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa escrita també era igual. Segons El Mundo l'acord és el "menys dolent de tots els versemblants" i avisa que estarà vigilant perquè es compleixi. A La Razón n'hi ha una de freda i una de calenta. A la portada podem llegir que amb l'acord "el PSOE guanya oxigen", però l'editorial és taxatiu: "Un gran acord a favor de la justícia". I la nota discordant és la de l'Abc, que de diari monàrquic i conservador està virant cap a l'extrema dreta. El seu editorial es titula "Un pacte d'alt risc" i s'hi afirma que "el problema no radica en el seu contingut sinó en l'escassa credibilitat de Pedro Sánchez, i aquesta és la responsabilitat que Alberto Núñez Feijóo ha decidit col·locar-se a l'esquena".

En tot cas, fa molta gràcia sentir aplaudir la jugada mestra de Feijóo als mateixos que fa 24 hores criticaven qualsevol entesa amb el PSOE. Una mica, per cert, com va passar, a escala catalana, amb la decisió de Carles Puigdemont d'investir Pedro Sánchez.

stats