LA TRIA 'TECH'
Mèdia17/05/2015

Sis dels deu 'països' més poblats del món són virtuals

Avui, 17 de maig, es celebra el Dia Mundial de la Societat de la Informació, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 2005.

Albert Cuesta
i Albert Cuesta

CardedeuAvui, 17 de maig, es celebra el Dia Mundial de la Societat de la Informació, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 2005. La denominació substitueix l'anterior, el Dia Mundial de les Telecomunicacions, però la data es manté: correspon a l'aniversari de la fundació de la UIT, la Unió Internacional de Telecomunicacions, el 17 de maig del 1865.

Inscriu-te a la newsletter Els dies tontosTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tanmateix, en l'àmbit popular, el 17 de maig ja és conegut com el Dia Mundial d'Internet. Una mesura de la dimensió que ha assolit la xarxa en el nostre món és que tres dels cinc 'països' més poblats del planeta ja no són estats, sinó xarxes socials. Aquesta és la població dels deu primers, expressada en quantitat d'usuaris en el cas de les comunitats digitals.

Cargando
No hay anuncios
  1. Facebook (1.440 milions)
  2. Xina (1.370 milions)
  3. Índia (1.271 milions)
  4. Tencent (832 milions)
  5. WhatsApp (800 milions)
  6. LinkedIn (364 milions)
  7. Estats Units d'Amèrica (321 milions)
  8. Instagram (300 milions)
  9. Twitter (284 milions)
  10. Indonèsia (255 milions)

Circula per Twitter una llista semblant a aquesta, difosa pel tecnòleg Vala Afshar, però conté alguna confusió entre usuaris registrats i actius. Les xifres que us presento són les facilitades per les empreses en les seves memòries trimestrals –aquí també hi ha discrepàncies en la manera de comptar usuaris–, i la població dels estats és la que consta a la Wikipedia.

Cargando
No hay anuncios

A escala mundial, més de 3.000 milions de persones disposem d'accés a internet, i els pronòstics diuen que quan acabi aquesta dècada serem 4.000 milions. Aquests 1.000 milions de nous internautes es connectaran a la xarxa mitjançant un dispositiu mòbil, i la gran majoria d'ells ho faran des de regions en vies de desenvolupament. Aquest dissabte n'he parlat en aquesta breu entrevista a 'L'informatiu cap de setmana' de TVE Catalunya:

Cargando
No hay anuncios

L'Entrevista de l'Informatiu Cap de Setmana- Albert Cuesta, periodista