El Congrés rebutja la ILP de Televisió Sense Fronteres

Els populars es basen en raons tècniques i econòmiques per impedir que es tramiti la iniciativa legislativa popular que hauria permès que TV3 es veiés al País Valencià

Els impulsors de la ILP van presentar més de 650.000 firmes al Congrés fa dos anys.
Ara
11/09/2012
2 min

BarcelonaEl Congrés dels diputats no tramitarà la Llei de Televisió Sense Fronteres, que volia fer possible veure diferents canals autonòmics en les comunitats autònomes que comparteixin una mateixa llengua. El rebuig del grup popular ha assenyalat que el pla del dividend digital fa inviable la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest pla, juntament amb altres raons tècniques i econòmiques, especialment les despeses afegides que imposaria l'Estat, fan inviable la implementació de la Televisió Sense Fronteres que demanava una iniciativa sorgida de la societat -amb el suport de 651.650 firmes a favor-, ha assenyalat avui el diputat popular, Ramon Moreno. La majoria absoluta popular farà impossible, quan es voti la proposta al final del ple d'avui dimarts, que aquesta sigui admesa a tràmit, tot i que tots els portaveus que han intervingut han reconegut el valor de les iniciatives legislatives populars, fins i tot Moreno.

Les noves circumstàncies han imposat una gestió diferent de l'espai radioelèctric, entre les quals hi ha el Pla del dividend digital, que obre espai per a la telefonia mòbil d'última generació (4G). Des del PSOE, el diputat Francesc Puig Ferrer ha evidenciat la importància i el valor de les iniciatives legislatives ciutadanes, i alhora, en coincidència amb altres grups, com el Mixt, ha defensat la iniciativa, basant-se en el valor del pluralisme lingüístic.

Amb ell, ha coincidit la diputada del grup de CiU Montserrat Surroca, que ha defensat una ordenació de l'espai radioelèctric que protegeixi les diferents llengües del territori espanyol. Ricardo Sixto, d'Esquerra Plural, ha recordat -com Surroca- la Diada que es commemora avui dimarts, i també que la iniciativa ha estat recolzada per les tres acadèmies: gallega, catalana i basca.

El diputat ha recordat que els valencians van poder veure TV3 gràcies a repetidors que l'expresident Francesc Camps va decidir "aixafar" amb multes que, en part, estan en l'origen de la iniciativa. Des UPyD, Irene Lozano ha destacat que al nostre país ja està garantida la pluralitat. "No parlem de prohibició", ha dit, sinó que "sigui l'Estat qui pagui aquestes emissions de televisió d'una comunitat autònoma a una altra", ha expressat.

stats