BarcelonaLídia Heredia i Francesc Mauri tornaran a recórrer a partir d’avui el territori català per descobrir els millors aliments de proximitat que s’hi produeixen i mostrar com es poden utilitzar a la cuina. TV3 reprèn aquesta nit (22.40) l’emissió de Collita pròpia, que havia quedat interrompuda al juliol després de sis entregues, i oferirà els set capítols que des de fa mig any esperaven el moment de veure la llum.
L’entrega dedicada als productes de l’hort, conduïda per Heredia, obrirà aquesta segona etapa del programa, que també inclourà els episodis sobre la fruita seca, l’arròs i el peix -també amb Heredia al capdavant-, i els de l’oli, la carn i els ous -amb Mauri com a conductor-. En cadascun d’aquests capítols, els presentadors es desplaçaran pel territori català per conèixer alguns productors dels aliments en qüestió i les tècniques amb què els elaboren i experimentar algunes feines del camp en primera persona. Així, per exemple, al capítol d’avui la presentadora visitarà un hort del Baix Llobregat tant a l’estiu com a l’hivern, per mostrar quins productes s’hi cultiven en cada època de l’any, i també anirà fins a la Cerdanya per collir cols en un camp nevat. “Hem volgut que el territori hi fos molt present, no volíem perdre de vista el mapa”, explicava Heredia durant la presentació del programa, al mes de juny.
Però més enllà d’això, Collita pròpia també segueix el recorregut d’aquests productes fins a la taula, i proposa receptes de la mà d’alguns dels cuiners catalans de més prestigi i d’altres no tan coneguts però que són grans experts dels plats més tradicionals. A l’episodi d’aquesta nit, Carme Ruscalleda prepararà un plat a base de textures de carxofa, i Heredia també podrà degustar un trinxat de la Cerdanya i una coca de recapte a Lleida.
L’altre ingredient imprescindible del programa és el trio format per Carles Xuriguera, Fel Faixedas i la furgoneta Volkswagen amb què viatgen per Catalunya a la recerca d’establiments i trobades populars on puguin posar-se les botes. En aquest cas s’acostaran al Montseny per tastar els salsifins, un tubercle típic de la zona, i no desaprofitaran l’ocasió de viatjar fins a Valls i apuntar-se al concurs de calçots.
A més, el programa compta amb la col·laboració de la Fundació Alícia, que ofereix consells pràctics relacionats amb la cuina. A l’edició d’avui ajudaran a resoldre un dels maldecaps més habituals de molts pares: aconseguir que els nens mengin verdura.
Els primers sis capítols de Collita pròpia es van emetre, en dimecres, entre el juny i el juliol de l’any passat i van aconseguir de mitjana 324.000 espectadors i un 11% de quota de pantalla. L’arribada de l’estiu va obligar a interrompre l’emissió de l’espai, que fins ara no ha tornat a trobar un lloc a la graella.