Mèdia18/09/2015

Clint Eastwood, al RAR d'aquest diumenge

L'actor i cineasta, una de les grans llegendes vives de Hollywood, és el personatge central d’una revista que transita pels escenaris de la seva vida i obra

Ara

Barcelona"La fecunda i apassionant carrera de Clint Eastwood se’ns apareix avui rocosa com un menhir i lluminosa com la llum d’un far que il·lumina l’últim mig segle de la història del cinema, un art que ell ha contribuït a engrandir, a fer caminar a través dels gèneres que més s’ha estimat i que ha cultivat amb l’ànima clàssica del granger penedit de 'Sense perdó', que cada dia, tenaç, fa moure els porcs, bruts i mandres, de la seva parcel·la". Aquesta és una de les reflexions que Toni Vall fa en l’extens reportatge central que el 'Rar' li dedica a Clint Eastwood aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Un estiu erm de sèriesTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Primer, el vam conèixer com l’home sense nom dels 'spaghetti westerns' de Sergio Leone i l’implacable inspector Harry el Brut del memorable film de Don Siegel. Més tard, vam descobrir la seva extremada sensibilitat com a director de cinema, amb títols memorables com 'Sense perdó' (1992), 'Un món perfecte' (1993), 'Els ponts de Madison' (1995), 'Mystic river' (2003) o 'Million dollar baby (2004)'. Avui, Clint Eastwood és potser l’últim realitzador que a Hollywood representa el millor del cinema clàssic. El 'Rar' li ret homenatge en un número que compta amb els següents continguts:

Cargando
No hay anuncios
  • Amb el 72% dels vots, Clint Eastwood es va convertir del 1986 al 1988 en l’alcalde de Carmel-by-the-Sea, un poble situat al cor del Big Sur californià. Descobrim aquest paratge de natura desbordant de la mà de Xavier Moret
  • L''spaghetti western' va fer que els 'cowboys' visquessin una segona primavera entre els anys 60 i 70. Amb una mica d’ironia, Antonella Speranza, autora del blog 'La pasta per als catalans', ens proposa quatre plats d’espaguetis fets i cuinats pensant en els personatges que va interpretar Clint Eastwood als films de Sergio Leone.
  • A 'La fuga d’Alcatraz', Eastwood es ficava en la pell de Frank Morris, un pres que es va escapar d’Alcatraz el 1962. Morris no ha sigut l’únic a excel·lir en el complicat art d’esmunyir-se entre els barrots. Marc Serrano i Òssul ens ho explica.

Tot això i més reportatges al 'Rar' Clint Eastwood d’aquest diumenge