Mèdia23/03/2016

Cinc maneres de trobar parella a Cuatro

La cadena seguirà explotant el gènere dels ‘dating shows’ amb dos nous formats

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

BarcelonaMolt abans que apareguessin webs com Meetic o aplicacions com Tinder, la televisió ja feia d’agència matrimonial, amb programes com Amor a primera vista (TV3) o Vivan los novios (Telecinco). Però des de fa uns anys la petita pantalla està explotant amb més força aquesta funció, sobretot a través de Cuatro, que ha convertit els dating shows en un dels trets més característics de la seva graella. El segon canal de Mediaset té ara mateix en catàleg tres formats d’aquest tipus i ja ha anunciat que en prepara dos de nous. Aquestes són les cinc maneres que proposa Cuatro per trobar l’amor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Amb mediació materna

Cargando
No hay anuncios

‘¿Quién quiere casarse con mi hijo?’ inaugura la tendència

El gener del 2012 Cuatro estrenava ¿Quién quiere casarse con mi hijo?, un format d’origen britànic en què cinc joves solters escullen la seva parella ideal entre una sèrie de pretendents però amb la particularitat que ho fan sota la supervisió de les seves mares, que tenen veu i vot a l’hora de decidir quina de les candidates -o candidats, en alguns casos- és la que més convé als seus fills. El programa va quedar en mans de Luján Argüelles, que ja tenia experiència en aquest camp després d’haver presentat Granjero busca esposa a la mateixa cadena entre el 2009 i el 2011 i que s’ha convertit en la celestina oficiosa de Cuatro.

Cargando
No hay anuncios

Fins ara s’han emès quatre temporades del programa, amb un èxit d’audiència notable: totes les edicions han superat el 10% de share de mitjana a Espanya, en un canal que se situa a l’entorn del 7% mensual. El format fins i tot va donar lloc, l’any 2013, a un spin-off, ¿Quién quiere casarse con mi madre?, en què eren els fills els que buscaven la parella ideal per a la seva mare. Aquest programa va ser també l’origen del fenomen tróspido, caracteritzat per uns personatges estrafolaris i un muntatge burleta que treu suc a les situacions més còmiques que es produeixen durant l’intent de festeig.

2. Lluitant per la ‘princesa’

Cargando
No hay anuncios

‘Un príncipe para...’ ja acumula tres edicions i cinc ‘princeses’

Poques setmanes després que sortís a la llum la relació entre Joan CarlesI i la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein, Cuatro anunciava el llançament d’un nou format que semblava que volgués aprofitar-se de la situació: Un príncipe para Corina. En realitat, però, la Corina del programa no tenia res de princesa -treballava de dependenta- ni cap dels seus pretendents tenia sang blava. Novament amb Luján Argüelles com a mestra de cerimònies i produït per Eyeworks Cuatro Cabezas -igual que ¿Quién quiere casarse con mi hijo? -, el programa es basava en la competició entre 24 nois, dividits en grups en funció de les seves qualitats, per impressionar la protagonista i ser els elegits per viure amb ella un presumpte conte de fades.

Cargando
No hay anuncios

El 2014 el programa va reparèixer amb el títol Un príncipe para Laura, per adaptar-lo al nom de la nova princesa, i enguany se n’ha emès una variant en què hi havia tres noies buscant parella, per la qual cosa s’ha convertit en Un príncipe para tres princesas.

3. Despullats

Cargando
No hay anuncios

L’interès per ‘Adán y Eva’ va decaure a la segona temporada

El següent pas que va fer Cuatro en aquesta exploració del gènere dels dating shows va ser despullar els participants. De fet, la idea no va ser seva, sinó de la cadena holandesa RTL 5, que el març del 2014 va estrenar el format que al cap de set mesos arribaria a Espanya amb el títol d’ Adán y Eva després d’haver estat assenyalat com un dels programes més innovadors de l’any al festival MIP TV. En el fons, no deixa de ser una competició entre dos nois perquè la noia els esculli -o a la inversa-, però amb la particularitat que els concursants van despullats des del primer moment que es veuen i durant els tres dies que dura la seva convivència en una illa deshabitada. Tot i així, abans de l’estrena la cadena va assegurar que la nuesa és un element “diferenciador” però “conjuntural” del format, no pas el “central”. El programa, presentat per Mónica Martínez i produït també per Eyeworks Cuatro Cabezas, va tenir 2,4 milions d’espectadors de mitjana amb la primera temporada, però va caure fins a l’1,3 amb la segona, emesa la tardor passada.

Cargando
No hay anuncios

4. En una cita a cegues

Carlos Sobera presentarà el nou programa ‘First dates’

Cargando
No hay anuncios

Per si amb aquesta triple oferta de dating shows encara no n’hi havia prou, la setmana passada Cuatro va anunciar que iniciava la producció de dos programes més d’aquest tipus. El primer és First dates, que suposa un retorn a l’essència del gènere: en cada capítol, diverses parelles tenen la seva primera cita en un restaurant i un cop acabat l’àpat se’ls pregunta si els agradaria tornar a quedar amb l’altre comensal. El programa ja acumula sis temporades al Channel 4 britànic, i en la seva adaptació espanyola, produïda per Warner, serà conduït per Carlos Sobera. L’espai ja s’està rodant.

5. Sense veure’s les cares

Cargando
No hay anuncios

‘Date my avatar’ és l’última aposta de Cuatro en aquest camp

L’altre format que prepara Cuatro és Date my avatar. En aquest cas, la particularitat és que els participants hauran d’escollir amb quin dels seus pretendents es queden sense haver-los vist les cares prèviament: cadascun dels pretendents enviarà a la cita una persona sense cap semblança física amb ell, amb la qual podrà comunicar-se a través d’un auricular per indicar-li com vol que es comporti i què vol que digui. Serà en funció d’això que l’altre participant decidirà si li interessa aquell candidat o no. Un cop quedi només un pretendent, el concursant podrà veure finalment com és la persona que ha escollit. Aquest programa, que encara no té presentador, és un format original de Cuatro i La Competencia que es presentarà a principis d’abril al MIP TV.