Mèdia 05/05/2022

Channel 4 presenta un pla per evitar la privatització

A.P.
2 min
La cadena de televisió britànica Channel 4

Channel 4, la cadena pública britànica finançada a través de la publicitat que el govern de Johnson es vol vendre, ha presentat aquest dijous un pla alternatiu a la privatització que preveu una joint venture amb capital privat que li permetria tenir els drets per comercialitzar els seus continguts internacionalment. La cadena va començar a funcionar l'any 1982 i va ser creada pel govern conservador de Margaret Thatcher amb la missió d'oferir una programació innovadora i alternativa als continguts de la també pública BBC i la privada ITV.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El mes passat, el govern britànic va anunciar que té previst vendre Channel 4 perquè considera que si continua sent de titularitat pública no tindrà prou capacitat per competir amb gegants de l'streaming com Netflix.

La directora executiva de Channel 4, Alex Mahon, ha explicat que aquest mateix pla, que es fa públic ara per incentivar el debat al Parlament i també entre els diferents agents de la indústria audiovisual, es va presentar a principis d'any al govern de Johnson. Mahon ha detallat que Channel 4 vol expandir la seva producció a les diferents nacions del Regne Unit i que, per fer-ho, els agradaria encarregar més del 50% dels seus programes fora de Londres. El seu pla també preveu incrementar el personal fora de la capital –en ciutats com Leeds, Glasgow, Bristol i Manchester– de 400 a 600 treballadors fins al 2025.

"Pel que fa als continguts, Channel 4 intentaria invertir 1.000 milions de lliures (1.300 milions de dòlars) l'any en una programació britànica distintiva de producció pròpia d'aquí fins al 2030", ha explicat Mahon als periodistes. "Això s'aconseguiria en part mitjançant la creació d'una empresa mixta, aprofitant el capital privat necessari per trobar futures generacions de programes d'èxit que facin els continguts de la Gran Bretanya famosos arreu i converteixin Channel 4 en l'enveja d'altres emissores", ha argumentat. Mahon ha assegurat que el capital privat, fora del pressupost públic, permetrà a l'empresa créixer més ràpidament i que els seus continguts siguin més competitius.

stats