Paral·lelament a l'aprovació d'aquest acord, el CAC ha fet públic el seu informe anual sobre el compliment de les missions públiques de TV3, que enguany fa referència al 2019. L'informe assenyala que durant aquell any, el tema que més van tractar tant la ràdio com la televisió públiques van ser les relacions entre Catalunya i l'estat espanyol (principalment pel seguiment del judici del Procés al Tribunal Suprem), aproximadament un 18% en tots dos casos. Aquesta xifra suposa un creixement, respecte al 2018, de 6,7 punts en el cas de la televisió i de 3,1 punts en el cas de la ràdio. Els altres temes que van focalitzar les informacions de la televisió pública són la crònica política d'àmbit internacional i els esdeveniments culturals.
Pel que fa al pluralisme polític, el PSOE més el PSC (11,9%) i Junts per Avançar (0,1%) són les formacions que més temps de paraula van tenir als informatius de TV3, principalment en relació amb les convocatòries electorals. En canvi, als informatius de Catalunya Ràdio, és el PDECat (6,8%), amb Junts per Catalunya (5,1%) i la Crida Nacional per la República (0,2%), qui en suma més.
Finalment, l'informe toca el crostó als mitjans públics per la desigualtat en la representació d'homes i dones, encara lluny de la paritat. De fet, en comptes de millorar, durant el 2019 es va detectar un lleu retrocés: als informatius de TV3, les dones van disposar del 26,9% del temps de paraula (el 2018 era un 29,9%), i a Catalunya Ràdio un 29,9% (el 2018 era un 30,2%). També hi ha desigualtat en com se les representa: les dones apareixen en els informatius desenvolupant un rol associat a l’esfera privada (sobretot com a actors ocasionals, és a dir, des del seu punt de vista personal) en un grau molt superior al dels homes.