Mitjans públics
Mèdia 20/01/2015

Buruaga, a punt de fitxar per TVE per presentar-hi un debat polític, segons Ecoteuve

El periodista tornaria al canal públic, d'on va ser cap d'informatius entre el 1996 i el 1998

Ara
2 min
Ernesto Sáenz de Buruaga

BarcelonaErnesto Sáenz de Buruaga podria tornar ben aviat a Televisió Espanyola. Segons informa el portal Ecoteuve, el periodista està a punt de signar un contracte per convertir-se en el presentador d'un nou debat d'actualitat política que s'emetria els divendres a la nit a La 1 i que està previst que s'estreni a finals del mes que ve.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Buruaga tornaria a una cadena de la qual va ser cap d'informatius –i presentador del 'Telediario 2'– entre el 1996 i el 1998, durant els primers dos anys del govern de José María Aznar, i que posteriorment va abandonar per ocupar el mateix càrrec a Antena 3. El 2003 es va convertir en conseller delegat d'aquest canal, i del 2006 al 2010 va presentar diversos programes a Telemadrid, abans de fitxar per la Cope. Les últimes quatre temporades va presentar el magazín matinal d'aquesta emissora, 'Así son las mañanas', fins que al juny va anunciar que rescindia el seu contracte amb la ràdio de la Conferència Episcopal perquè, segons va argumentar, era "el moment adequat".

Des de llavors, s'ha rumorejat en diverses ocasions que el seu futur podria estar novament a la televisió pública, ja fos com a president de RTVE o com a presentador del 'Telediario', entre altres càrrecs. Finalment, si es confirma aquesta nova hipòtesi, Buruaga es faria càrrec d'un nou format de debat que suposaria la desaparició d''El debate de La 1' –presentat des del setembre per Julio Somoano, l'anterior cap d'informatius, que ha estat apartat per la nova direcció– i que, segons Vertele, s'assemblaria a programes com 'La Sexta Noche' o 'Un tiempo nuevo', tot i que no hi competiria directament, ja que s'emetria en divendres i no en dissabte.

stats