Mèdia 15/03/2022

Borràs demana al nou consell de la CCMA que recuperi el prestigi dels mitjans públics

Rosa Romà i la resta de consellers han pres possessió dels càrrecs avui

ARA
1 min
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb el nou consell de govern de la CCMA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat als set nous membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que han pres possessió avui del càrrec, que recuperin el prestigi, la notorietat i l'exemplaritat dels mitjans públics de Catalunya. Durant l'acte, Borràs ha recordat que la ràdio i la televisió públiques han sigut "motiu d'orgull" i un "aixopluc per a la llengua" catalana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la presa de possessió es renova el màxim òrgan de govern de la CCMA, que ara estarà presidida per la publicista Rosa Romà. L'exconsellera Àngels Ponsa n'assumeix la vicepresidència, mentre que Carme Figueras, Lluís Garriga, Lluís Noguera, Gemma Ribas i Josep Riera formaran la resta del consell de govern.

Borràs s’ha referit a l’article 2 de la llei de creació de la Corporació, que diu que l’objectiu dels mitjans públics és posar a disposició dels ciutadans continguts “orientats a satisfer les necessitats democràtiques, socials i culturals dels ciutadans, a garantir un accés universal a la informació, la cultura i l’educació, a difondre i promocionar la llengua catalana i a oferir un entreteniment de qualitat”.

La renovació de la Corporació, que tenia el mandat caducat des de feia anys, ha arribat gràcies a un pacte tripartit assolit pel PSC, ERC i JxCat que també ha permès desbloquejar els nomenaments d'altres organismes que requereixen majories qualificades parlamentàries. Borràs s'ha referit explícitament a l'endarreriment de la renovació agraint la dedicació als membres sortints del consell de govern.

stats