Bob Pop tindrà programa al 3Cat per explicar com està aprenent català
L'espai, de sis episodis, se centrarà en parelles lingüístiques LGTBIQ+
BarcelonaLlengua i col·lectiu LGTBIQ+ es donen la mà en un nou programa que prepara la plataforma 3Cat. Es tracta de Bob in translation, que s’ha començat a rodar a Barcelona, amb el seu protagonista, el còmic i escriptor Bob Pop. Així ho ha explicat ell mateix a La tarda de Catalunya Ràdio, amb Elisenda Carod, on ha relatat que el programa explicarà el seu procés d’aprenentatge del català, de la mà de parelles lingüístiques LGTBIQ+.
En total, seran sis capítols, un per a cadascuna de les inicials de les sigles LGTBIQ+. La idea és explicar la llengua i cultura catalanes a través d’una mirada que arriba des de fora, a l’hora que es busca generar debat i reflexió sobre qüestions que afecten el col·lectiu. L’humor serà un dels ingredients fonamentals del programa, que encara no té data d’estrena.
"No voy a aprender catalán hasta que no lo monetice", va dir irònicament ara fa un any i escaig, al mateix programa de l'emissora pública. I sí, dit i fet, una productora va agafar-se a la idea i ho ha convertit en un format nou. "Xerrarem amb gent molt interessant amb gais, lesbianes, bisexuals... jo no soc bisexual perquè quan jo estava trobant referent, no en vaig trobar cap. La bisexualitat em sembla una doble oportunitat de millorar la nostra autoestima", ha explicat aquest dimecres. Ana Polo, Ada Colau o Pol Guasch són alguns dels personatges que conversaran amb Pop.
Nascut a Madrid l’any 1971 amb el nom de Roberto Enríquez, aquest polifacètic personatge és expert en moda, escriptor, bloguer, col·laborador de televisió, actor, guionista i columnista de premsa. Es va fer conegut en bona part per les seves participacions en els programes En el aire i Late Motiv, d’Andreu Buenafuente, a La Sexta i Movistar+, respectivament. El 2021 va fer el salt a les sèries, creant, escrivint i protagonitzant Maricón perdido, que es va poder veure al canal TNT. Dos anys abans havia explicat que pateix esclerosi múltiple. A la ràdio ha col·laborat sobretot amb la SER, tot i que també va tenir una secció al programa Islàndia, d’Albert Om, a RAC1.