Mèdia 30/10/2013

Ball de noms als informatius de TV3

Toni Cruanyes farà el 'TN vespre', Lídia Heredia va a 'Els matins' i Ariadna Oltra estrenarà un espai nocturn

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaLa remodelació de l'oferta informativa de TV3 va agafant forma. La cadena va fer públics ahir els moviments de fitxes que es produiran al gener i que afecten els Telenotícies del vespre i del cap de setmana, però també Els matins i la franja de prime time . Toni Cruanyes, Ramon Pellicer, Lídia Heredia i Ariadna Oltra assumiran noves responsabilitats a partir del dia 16 de gener, la data que -tal com va avançar l'ARA fa dues setmanes- TV3 ha escollit per estrenar la seva nova oferta informativa, ja que coincidirà amb el trentè aniversari del primer Telenotícies . A partir de llavors, a més, s'unificarà la imatge dels informatius de TV3 amb la del canal 3/24. Tal com destacava ahir la cadena en un comunicat, tots els canvis es faran "apostant de manera clara pels professionals de TV3".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Toni Cruanyes presentarà el 'Telenotícies vespre'

L'element més emblemàtic de la proposta informativa de TV3 per al gener serà el nou Telenotícies vespre . El dirigirà i presentarà l'actual corresponsal a París, Toni Cruanyes, tot i que també havia sonat molt el nom de Ramon Rovira. TV3 vol que aquest TN -que, com els altres, s'emetrà des del nou plató virtual- vagi més enllà de la informació estricta i tingui també un component interpretatiu. Per això el programa "incorporarà elements d'anàlisi i reflexió", comptarà amb la presència "d'experts i col·laboradors" i inclourà entrevistes que ajudin a "analitzar millor el context de les notícies". Tot i així, en declaracions a l'ARA, Cruanyes deixa clar que "no hi haurà opinió". "Intentarem contextualitzar, donar les claus bàsiques de per què ha passat el que ha passat", explica. La seva intenció és fer un informatiu "dinàmic, amb profunditat" i que a banda de les "notícies imprescindibles del dia" inclogui també "reportatges que ajudin a entendre els canvis profunds que estem experimentant al món i especialment a Catalunya". El periodista, que debuta com a presentador, assegura que sent "molt de respecte i il·lusió".

Pellicer, al cap de setmana amb Agnès Marquès

L'arribada de Toni Cruanyes a l'informatiu nocturn de TV3 comportarà, de retruc, el salt de Ramon Pellicer al Telenotícies cap de setmana . Pellicer en serà l'editor i el presentarà al costat d'Agnès Marquès, que ja condueix actualment els informatius dels dissabtes i diumenges. Pel que fa a Joan Carles Peris, l'actual editor i parella de Marquès els caps de setmana, la cadena no ha explicat quina serà la seva futura ocupació. En canvi, sí que se sap des de fa mesos que Raquel Sans, que presenta el Telenotícies vespre juntament amb Pellicer, debutarà al gener com a corresponsal a Washington, una tasca que, des del juny, desenvolupa de manera provisional Esteve Soler. El Telenotícies migdia i el Telenotícies comarques continuaran igual.

Oltra estrenarà un espai setmanal els dijous

Més enllà dels Telenotícies , la nova oferta informativa de TVC inclou un nou programa setmanal d'actualitat, que s'emetrà els dijous a continuació del Polònia i que presentarà Ariadna Oltra. Aquest nou format, elaborat per la productora de Ramon Pellicer, Sticakí, tindrà com a objectiu "aprofundir en l'actualitat" i "analitzar a fons els diferents esdeveniments informatius del moment actual", i segons TV3 posarà "especial atenció" en "l'actualitat catalana" i "el futur" del país. Oltra, que també en serà la subdirectora -per sobre tindrà Manel Sarrau, que ja la dirigeix a Els matins -, considera que l'espera "un repte en majúscules, possiblement el més complicat" que ha afrontat fins ara, ja que s'ha de pensar "des de zero". En aquest sentit, explica que l'espai encara no té nom i que tot just l'estan començant a dissenyar. Segons ella, el programa "no pretén ser el substitut de res", tot i que, d'alguna manera, haurà d'omplir el buit que va deixar l' Àgora .

Lídia Heredia, nova conductora d''Els matins'

Malgrat la il·lusió pel nou projecte, Oltra creu que podria haver estat "molt més temps" a Els matins , on va arribar el 2011. A partir del gener, però, el seu lloc l'ocuparà Lídia Heredia, que ja hi havia estat, com a parella de Josep Cuní, entre el 2007 i el 2010. "Ho afronto amb il·lusió i respecte a parts iguals", explica Heredia, que està "contenta" de tornar a un programa del qual té bons records. Ara, però, hi jugarà un rol diferent, ja que serà la presentadora del tram informatiu. "Aquesta és la part de repte, de respecte", reconeix, però assegura que ho veu com una "oportunitat". Carme Ros serà la nova directora d' Els matins , que mantindrà Helena Garcia Melero com a mestra de cerimònies durant la segona part.

Mentrestant, Heredia segueix treballant en l'espai de nous formats sobre productes de proximitat Collita pròpia , que conduirà ella i que s'estrenarà a la primavera.

stats