TELEVISIÓ
Mèdia20/09/2017

Antena 3 viatja a la Guerra del Rif

Un grup d’infermeres de l’alta societat protagonitzen la nova sèrie de la cadena, ambientada el 1921

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

BarcelonaEl 22 de juliol del 1921, l’exèrcit espanyol va patir una humiliant derrota contra els rebels marroquins liderats per Abd el-Krim. Aquell episodi, que ha passat a la història com el Desastre d’Annual, va provocar una important crisi política i va multiplicar el descontentament social respecte a la Guerra del Rif, però també va motivar que la reina d’Espanya, Victòria Eugènia de Battenberg, decidís enviar al Marroc les anomenades Dames Infermeres, un cos dependent de la Creu Roja format per dones de l’alta societat que, voluntàriament, s’havien format com a infermeres per poder col·laborar en l’assistència als malalts. La tasca que van dur a terme aquestes dones durant la seva estada a Melilla, en un moment en què els hospitals no donaven l’abast a l’hora d’atendre el gran nombre de soldats espanyols ferits, és el punt de partida de Tiempos de guerra, la nova sèrie que Antena 3 estrena avui a les 22.40.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que la Guerra del Rif serveix de teló de fons per a la història, les principals trames de la sèrie giraran a l’entorn de les tensions amoroses entre infermeres i soldats. Així, una de les noies que arriben al Marroc (interpretada per Amaia Salamanca) ho fa buscant desesperadament el seu germà (Marcel Borràs) i el seu nòvio (Álex Gadea), però a Melilla coneix el director de l’hospital (Álex García) i se n’enamora, tot i que ell ja manté una relació amb la Susana (Silvia Alonso), la filla del tinent coronel que comanda el servei mèdic militar de Melilla (José Sacristán) i de la seva dona (Carme Balagué).

Cargando
No hay anuncios

Paral·lelament, una altra de les infermeres (Verónica Sánchez) es retroba amb un metge amb qui havia tingut una relació temps enrere (Cristóbal Suárez) però que ara està casat amb la Raquel (Nuria Herrero), la filla de l’oficial de l’exèrcit que s’encarrega de la cantina (Miguel Rellán). Una altra de les Dames (Anna Moliner) se sent atreta per un conductor d’ambulàncies marroquí (Daniel Lundh), una relació mal vista en un entorn marcat pel racisme. Al costat d’aquestes històries també hi haurà lloc per a trames pròpiament de guerra, com la d’un oficial covard (Vicente Romero) que va abandonar els seus homes en plena batalla i tot i així ha aconseguit quedar com un heroi.

Malgrat que la sèrie s’inspira en un episodi històric, la majoria de personatges són de ficció, però hi ha excepcions: Alicia Borrachero es posa en la pell de Carmen de Angoloti, la responsable del cos de Dames Infermeres, que va existir en realitat i que era amiga íntima de la reina, interpretada per Cuca Escribano. A més, el personatge d’Álex García, Fidel Calderón, es basa en el metge Fidel Pagés, que va ser el descobridor de l’anestèsia epidural.

Cargando
No hay anuncios

Tiempos de guerra és una producció de Bambú, responsable de grans èxits de ficció d’Antena 3 com Velvet o Gran Hotel. Segons la cadena, abans de l’estrena Atresmedia ja ha tancat un acord amb el grup alemany Beta Film per distribuir la sèrie fora del mercat espanyol.

Torna ‘¿Quién quiere casarse con mi hijo?’

Entre els rivals de Tiempos de guerra al prime time dels dimecres hi haurà ¿Quién quiere casarse con mi hijo? El dating show en què cinc mares busquen parella per als seus fills estrena aquesta nit (22.45) a Cuatro la cinquena temporada, que arriba després de dos anys i mig de descans i avalada per l’èxit de les edicions anteriors. Luján Argüelles es torna a posar al capdavant del format, que seguirà jugant amb la postproducció per potenciar els moments més còmics.