Estrena a plataformes

Alba Farelo obre la porta a la seva intimitat amb 'La Joia: Bad Gyal'

Prime Video estrena aquest dijous el documental de l'artista després del seu pas pels cinemes

Alba Farelo en un moment del documental 'La Joia: Bad Gyal'
3 min

BarcelonaEn un moment del documental La Joia: Bad Gyal, Alba Farelo (Vilassar de Mar, 1998) canta en un estadi immens i ple a vessar de fans. Just després del concert, l'artista es retroba amb la seva família, que l'abraça amb entusiasme. El seu pare, l'actor Eduard Farelo (Barcelona, 1970), acaba de tornar de fer funció al teatre i li pregunta, orgullós: "Quanta gent tenies, tu?" Ella respon: "No ho sé, papa, 17.000". I ell diu: "Veus? Jo només 300". L'escena és només una de les moltes en què la cantant es treu totes les màscares per ensenyar com és la seva vida darrere els quilos de maquillatge, les ungles llargues i els vestits curts. Dirigit per David Camarero, La Joia: Bad Gyal va estrenar-se a l'octubre als cinemes i a partir d'aquest dijous estarà disponible a la plataforma Prime Video.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"En les grans estrelles del pop com l'Alba hi ha aquesta part d'ideal inabastable que les fa inhumanes. Això contrasta amb la visió que veiem d'ella a la pel·lícula, en què es mostra pròxima i ens obre les portes a la seva vida i a la seva intimitat", explica Camarero. El documental segueix Bad Gyal des dels primers moments en què concep el seu disc de debut, La Joia, el juliol del 2021, fins al gener del 2024, quan finalment es publica. Però sobretot posa el focus en el 2023, un any de forta popularitat de l'artista i en què ha de lluitar per tirar endavant l'àlbum mentre topa amb tota mena de dificultats.

"Estàvem tot el dia amb l'Alba gravant i, esclar, com qualsevol persona apareixen els temes que a ella la travessen i la preocupen", assenyala el director. El documental serveix per fer-se una idea de com és el dia a dia d'una superestrella del pop que vesteix amb les grans marques i sempre té els ulls de tothom a sobre. Ni ella mateixa n'és del tot conscient fins que no viu moments com, per exemple, quan fa el pallasso a l'aeroport i un treballador de l'aerolínia li diu que no pot volar perquè es pensa que va borratxa.

Un dels moments més citats del documental

Per al documental Camarero ha treballat amb hores i hores de gravacions fetes amb les càmeres, però també amb telèfons mòbils i amb contingut sobre Bad Gyal a les xarxes socials. "El repte principal ens l'hem trobat a la sala de muntatge. Ser capaços d'estructurar tot aquest material va ser una de les feines més complicades", assenyala el director. Però el fet de rodar a totes hores també li va permetre captar moments inesperats, com ara quan Farelo s'indigna perquè el servei de neteja d'un hotel nord-americà li ha tirat els porros a la paperera. L'escena s'ha convertit en un dels moments més citats del documental per l'espontaneïtat que transmet i perquè té un punt d'humor.

"Recordo que anàvem en cotxe quan l'Alba es va enfadar. Ella portava el micròfon, però jo no en gravava la imatge. Vaig decidir recollir només l'àudio, sabia que si començava a gravar-la directament es trencaria tota la tensió que s'havia creat. L'àudio era tan expressiu que per si sol ja funciona", explica Camarero. Després aquest episodi ha portat a Farelo a explicar que la seva relació amb les drogues ha canviat i que ha deixat de fumar porros. "Haver accedit a incloure aquest moment al documental revela l'honradesa de l'Alba —defensa el director—. Ha volgut mostrar totes les parts de la seva vida, les bones i les dolentes".

stats