L'ARA incorpora la periodista Mònica Terribas com a consellera delegada i editora
El president de l'empresa, Ferran Rodés, ha comunicat la decisió a la redacció acompanyat del director del diari, Carles Capdevila, i de la directora general, Marta Marrón
BarcelonaEl president de l'ARA, Ferran Rodés, ha comunicat aquesta tarda a la redacció la decisió de la junta de socis i del consell d'administració d'incorporar la periodista Mònica Terribas com a consellera delegada i editora de l'empresa. Rodés ho ha anunciat acompanyat del director de l'ARA, Carles Capdevila i de la directora general, Marta Marrón. Tots tres han volgut remarcar que la incorporació de Terribas reforça l'estratègia de consolidar la independència periodística del projecte i refermar els compromisos que aquest mitjà de comunicació va proposar-se en origen a través del seu manifest fundacional: "Perseguir la màxima qualitat i rigor ètic com a garant dels valors de la nostra societat, amb autoexigència i recerca de l'excel·lència". Pels responsables de l'ARA, l'aportació de Terribas serà decisiva en la recerca de nous horitzons per engrandir un projecte que té un compromís sòlid amb el periodisme independent i amb Catalunya.
La trajectòria professional i la credibilitat de Terribas és clau per a la projecció de futur de l'ARA i per als projectes multiplataforma d'un equip, dirigit per Carles Capdevila, que acumula des de la seva creació l'estímul i l'aportació dels actius del grup: la Fundació Carulla, els empresaris Víctor Font, Daniel Martínez (Focus) i el mateix Ferran Rodés, i els periodistes Toni Soler, Albert Om, Antoni Bassas, Xavier Bosch, entre d'altres. Amb ella, l'ARA continuarà treballant per donar a la nostra societat, en moments tan difícils, criteris, interpretacions i opinions que els facin sentir copartícips de la transformació que viu a hores d'ara el nostre país.
Mònica Terribas: la trajectòria
Mònica Terribas i Sala (Barcelona, 1968) és periodista i professora titular del de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciada en ciències de la informació (periodisme, UAB, 1991) i doctora per la Universitat de Stirling (Escòcia, Gran Bretanya, 1994), on va realitzar la tesi doctoral becada pel British Council i La Caixa: 'Televisió, esfera pública i identitat nacional' (1991- 1993).
En l'àmbit de l'exercici professional, després d'una temporada com a redactora als serveis informatius de Cadena 13 l'any 1987, va començar a treballar en televisió el 1988, amb els equips de Joaquim M. Puyal, i des d'aleshores va desenvolupar tasques molt diverses, des de la coordinació i el guió, fins a la direcció, en programes de la televisió pública catalana, TV3: 'La vida en un xip' (1989-1991), 'Tres pics i repicó' (1988-1991), 'Un tomb per la vida' (1993-1994), 'Persones humanes' (1994-1996), 'Som i Serem' (1994-1996), 'Avisa'ns quan arribi el 2000' (1997-2000) i 'Temps era Temps' (2000-2001). Va dirigir i conduir el debat 'Les dues cares' (2001-2002). Després d'aquest projecte, Mònica Terribas es va incorporar a la redacció d'informatius de TV3 per crear, conduir i dirigir posteriorment el programa informatiu de tancament, 'La nit al dia', que va estar en antena des del 2002 fins al maig del 2008, en què va deixar-lo per assumir la direcció de l'empresa, càrrec que ha ocupat fins al mes d'abril passat.
Ha rebut, entre d'altres, el Premi Nacional de Cultura de periodisme de la Generalitat de Catalunya (2003), el Premi Nacional de televisió (2007), el Premi Serrat i Bonastre de televisió del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (2002), el Premi de l'Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió (2003), el Premi de Comunicació Universitat Ramon Llull (2004), el Premi 1924 de Comunicació Audiovisual (2004), el Premi Ciutat de Barcelona de televisió (2006) i el Premi Quim Regàs de periodisme (2009).
Ha estat vicedegana dels estudis de periodisme a la UPF (2000-2004) i va col·laborar periòdicament a la revista especialitzada en mitjans de comunicació 'Comunicació 21' i a 'El Periódico de Catalunya'. És membre del Consell Assessor de les Universitats Públiques Catalanes (ACUP), patrona de la Fundació Francesc Candel i de la Fundació La Roda.
COMUNICAT DEL PRESIDENT DE L'ARA, FERRAN RODÉS, A L'EQUIP PROFESSIONAL DEL DIARI