PREMSA
Mèdia 09/07/2017

L’ARA d’estiu, un diari per disfrutar i aprendre

El suplement s’oferirà a partir de diumenge que ve i fins al divendres 1 de setembre

Ara
4 min
portada del primer ara estiu 2017

BarcelonaCom ja és tradició, amb l’època vacacional arriba l’ Ara Estiu, un suplement diari que enguany tindrà 20 pàgines en les quals els lectors podran acostar-se a històries culturals i socials des d’un punt de vista relaxat i juganer, sense oblidar la rigorositat. A partir de diumenge vinent, i fins al divendres 1 de setembre, el diari ofereix aquest especial, que, com és habitual a l’ARA, també tindrà presència a la web.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El suplement, que tindrà una portada pròpia que farà sempre referència a un tema d’estil de vida, comptarà amb seccions habituals del diari -Cultura, Mèdia i Estils- a les quals se sumaran noves seccions i propostes pensades específicament per a l’estiu. La secció de Cultura farà especial atenció als festivals musicals i als grans esdeveniments de lleure organitzats per als mesos de vacances i els dissabtes posarà el focus en la literatura, ja que l’ Ara Llegim descansarà durant els mesos d’estiu. Estils, per la seva banda, tractarà qüestions quotidianes donant-hi un toc estiuenc i relaxat però explicat de manera entenedora i pròxima, com és habitual al diari. Temes com el turisme fluvial, menjar bé durant un viatge o posar a punt els peus per a l’estiu tindran espai a la secció.

Pel que fa a les novetats, aquest any el suplement s’inicia amb la doble pàgina Remenat d’estiu, un pica-pica que barreja diversos elements sobre estils de vida i temes culturals. L’historietista Manel Fontdevila col·laborarà amb una tira còmica diària en la qual reflexionarà, amb el sentit de l’humor àcid i sorneguer que el caracteritza, sobre qüestions de l’actualitat i la vida quotidiana a través dels seus dibuixos. Aquest any tampoc faltarà la zona de basara, en la qual es recomanaran articles i gadgets tecnològics imprescindibles. Dins d’aquesta secció també hi haurà Les meves coses, coordinada per la periodista Cristina Ros, una aproximació íntima a personatges coneguts i mediàtics. Cada un compartirà les seves coses, és a dir, tot allò que el fa gaudir: des del seu racó preferit fins a les seves figures de referència passant per recomanacions culturals.

‘Selfie’

Un espai per compartir les imatges culturals de l’estiu

Una altra de les novetats d’aquest any és l’apartat Selfie, també inclòs en les dues pàgines inicials del suplement, que consta de dues parts i té el suport del Museu d’Etnològic de Barcelona. La primera part farà un repàs a la història de l’autoretrat des dels inicis de l’expressió artística fins a l’actualitat, que portarà el lector a conèixer com s’ha manifestat el jo des de la prehistòria (amb la pintura rupestre) fins a les selfies fotogràfiques d’avui. L’espai està coordinat per l’Associació de Gestors del Patrimoni Cultural de Catalunya (AGePaCC). La proposta traspassarà les planes del diari, ja que serà el germen d’una mostra que vol parlar de la selfie no només com un moment narcisista sinó com un microrelat de l’expressió contemporània.

En la segona part de la secció, els lectors tindran un paper protagonista mitjançant un concurs d’autoretrats. Es tracta d’un espai obert a la participació en què tothom pot compartir selfies divertides del seu estiu cultural, que pot incloure viatges, monuments, hotels, espectacles o activitats de lleure. Per fer-ho, només cal entrar a la pàgina web Participa.ara.cat/selfies, on hi ha un senzill qüestionari a través del qual es pot pujar la imatge i afegir el nom, el correu electrònic i una breu descripció de la foto. Totes les que s’enviïn, des d’ara fins a finals d’agost, entraran en un sorteig de 10 premis -nits d’hotel, àpats i diverses activitats de lleure- aportats per Turisme de la Costa Brava, Pirineu de Girona i establiments de Barcelona. A més, formaran part del projecte expositiu de l’AGePACC.

Joies del patrimoni

Un recorregut per la riquesa artística del país

Si l’estiu passat Daniel Romaní, col·laborador de l’ARA, proposava un viatge pels monuments més destacats del territori català, enguany posarà el focus en obres concretes a través d’un recorregut que s’iniciarà a la Catalunya Nord. Posteriorment baixarà per la costa de Girona fins a Barcelona, per després passar per Tarragona i el Pirineu lleidatà. L’estiu passat, la sèrie sobre el patrimoni de Catalunya va comptar amb un total de 46 reportatges i va ser reconeguda amb el premi Pica d’Estats en la categoria de premsa escrita d’informació general. Aquest setembre tots els textos apareixeran recopilats en un llibre que es publicarà de la mà de l’editorial Viena. L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural donarà suport a aquesta descoberta de les joies patrimonials del país.

‘Kids’

La Setciències i els seus experiments

Els més petits també tindran el seu espai a l’Ara Estiu amb una pàgina diària. Cada dimecres es publicarà una recepta pensada per a nens que anirà acompanyada d’un vídeo, que es podrà veure a la web de l’ARA i en què s’ensenyarà a cuinar el plat. Els diumenges serà el dia dedicat a la ciència i tindrà com a protagonista la Setciències, la científica de l’ARA, que convidarà els nens a fer una sèrie d’experiments científics que també comptaran amb un suport audiviovisual a la web del diari.

Gastronomia

Tres gormands descobreixen 30 restaurants

Ivan Díez, Carles Domènech i Adrià Albets, tres periodistes amb inquietuds gastronòmiques, exerciran de cicerones i mostraran la restauració del país. Serà un relat en primera persona de les seves experiències culinàries, que cada un definirà amb una paraula clau. A més de comentar la visita, entre tots tres escolliran un plat de la carta que explicaran a fons, subratllant el perquè de la seva elecció. Entre els locals que visitaran durant aquests dies hi ha el Dos Pebrots de Barcelona, el Restaurant Lal d’Esparraguera, el Calau de Calella de Palafrugell i el Lluerna de Santa Coloma de Gramenet. En tots els casos es detallaran les dades de contacte i el preu de l’àpat.

Viatgers històrics

Dones i homes que van explorar el món

Les contraportades de l’ Ara Estiu estaran protagonitzades per un reguitzell d’homes i dones que es van aventurar a explorar el món quan no hi havia les facilitats d’avui dia per viatjar. Sota l’epígraf de Somiatruites, Toni Padilla, cap d’Esports de l’ARA, descobrirà els perfils d’aquestes persones avançades al seu temps i recomanarà un llibre relacionat amb el personatge. A més, durant el mes d’agost, Xavier Bosch s’unirà a les contraportades del diari amb la seva Maleta, on guarda històries de tot tipus que voldrà compartir amb els lectors.

stats