Així has de configurar Google Maps perquè et parli en català
Les indicacions de veu en l'aplicació de mapes ja estan plenament disponibles en la nostra llengua
BarcelonaA les portes de l'operació sortida d'aquest divendres amb motiu de la revetlla de Sant Joan, una bona notícia per als conductors que utilitzin Google Maps: les indicacions de veu en català a l'aplicació del gegant tecnològic estan plenament disponibles des d'aquest dijous, tant per als sistemes operatius Android com iOS. L'oferta lingüística en llengua catalana s'incloïa fins ara al text, però no en la navegació per veu.
A partir d'ara, doncs, ja es poden sentir també en català les alertes de trànsit, els avisos per saber on girar o si hi ha una ruta millor, entre altres coses. Per configurar Google Maps en català, els usuaris només han d'actualitzar l'aplicació a la versió més recent i especificar que la veu de les indicacions estigui en català a l'apartat de configuració, segons detalla l'empresa en un comunicat.
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, va considerar aquest dijous que l'activació del servei és un "gran pas endavant en la projecció del català com a llengua de present i de futur a l'era digital". "Avui és un gran dia per a tots aquells que, ja sigui des de l'administració o des de la societat civil, treballem dia rere dia en la defensa del català en tot l'àmbit tecnològic i d'internet", va afegir en un comunicat.
També va celebrar la "bona notícia" el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que a través de Twitter va assegurar que "viure plenament" en català "també en l'àmbit digital" és una "prioritat" per al seu govern. "Continuem treballant pel català sempre i arreu", va dir. "Esperem ben aviat poder donar més bones notícies relacionades amb el català i la tecnologia", va sentenciar la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost.
La novetat en l'aplicació de mapes per excel·lència, més de mil milions d'usuaris actius mensuals, arriba després que l'Aliança per la Presència Digital del Català revelés que Google penalitza la visibilitat a la xarxa de les pàgines web en català. En un estudi publicat a principis de mes s'assenyalava que el cercador hauria fet perdre visites a dues de cada tres webs escrites en llengua catalana des del maig del 2022. La principal hipòtesi era que hi havia hagut un "canvi sobtat en la indexació" del gegant tecnològic i s'urgia a revertir-ho.