França
Internacional18/06/2012

Els socialistes francesos arrasen i obtenen la majoria absoluta a l'Assemblea Nacional

L'ultradretana Marine Le Pen es queda sense escó tot i que el seu partit, el Front Nacional, torna a la cambra legislativa amb dos diputats després d'una absència de 15 anys

Ara
i Ara

BarcelonaEl president francès, François Hollande, ha reforçat els seus poders aquest diumenge després de la victòria per majoria absoluta del seu partit, el socialista, a les eleccions legislatives que han confirmat la desfeta dels conservadors de l'UMP, el partit de Nicolas Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb la majoria absoluta fixada en 289 escons, Hollande podrà governar sense inconvenients gràcies a una sòlida majoria del Partit Socialista i els seus aliats directes (300 escons) i la resta de partits d'esquerra (entre ells el Front d'Esquerra de Mélenchon o els Verds) que sumen 48 diputats més amb els quals podrà establir pactes si ho necessita.

Cargando
No hay anuncios

La conservadora UMP ha patit una derrota important i s'ha quedat només amb 205 escons que, sumats als de la resta de partits de dreta arriben a 224 diputats. És a les files de l'UMP on hi ha hagut els principals revesos d'aquestes eleccions amb figures clau de l'anterior govern de Nicolas Sarkozy, entre les quals exministres com ara Claude Guéant o Michèle Alliot Marie que s'han quedat sense escó.

Marine Le Pen i Ségolène Royal, sense escó

Cargando
No hay anuncios

La que tampoc no serà diputada és Marine Le Pen, la líder de l'ultradretà Front Nacional, que tot i aquesta decepció va aconseguir tornar a l'Assemblea Nacional on no hi era des del 1988 amb dos escons un dels quals serà per a la néta de Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen, de només 23 anys.

També s'ha quedat sense escó l'excandidata presidencial, Ségolène Royal, que va caure davant Olivier Farloni, el socialista dissident que va plantar cara a la direcció del partit a la circumscripció de La Rochelle. Royal va assegurar que se sentia "traïda políticament" quan va admetre la derrota davant Farloni a qui havia donat suport fins i tot la primera dama francesa, Valérie Trierweiler.