Guillem i Caterina, marit i muller
Després de dies d'expectació, els prínceps ja s'han jurat fidelitat. La festa continua ara al palau de Buckingham
BarcelonaEl príncep Guillem i Kate Middleton ja són marit i muller. Poc després d'un quart de dotze (hora local), els hereus de la corona britànica s'han promès fidelitat "en la salut i en la malaltia" fins que "la mort els separi" a l'abadia de Westminster, a Londres. El príncep Guillem i Kate Middleton s'han unit en matrimoni sota la mirada d'uns 1.900 convidats, entre els que es troben representants de les principals cases reials del món. L'arquebisbe de Canterbury ha oficialitzat la cerimònia en què Middleton lluïa un vestit de núvia dissenyat per Sarah Burton per la casa Alexander McQueen.
Kate Middleton ha arribat amb un Rolls Royce acompanyada del seu pare, coberta amb un gran vel i amb l'anell de promesa de la princesa Diana a la mà dreta. El vestit és clàssic i de tall romàntic amb encaix i un escot en forma de v baixa.
El primer d'arribar a l'església ha estat el príncep Guillem, acompanyat del seu germà, el príncep Enric. L'han seguit la mare de la núvia i tot el seguici monàrquic. Just abans de Kate ha arribat la reina Isabel II, amb un vestit de color groc.
El Regne Unit ha desplegat més de 5.000 membres de seguretat entre policia i i oficials militars per evitar que passi qualsevol sorpresa. Segons els encarregats prinicipals, la Metropolitan Police, el cost mínim serà de 22 milions d'euros. Una xifra altíssima si es té en compte que la celebració del G-20 a Londres el 2009 va costar 8,3 milions.
El govern de David Cameron ha declarat dia festiu per avui i segons els testimonis hi ha barris que estan del tot deserts pendents de la celebració. En canvi, el centre de la ciutat està ple a vessar. Més de 2.000 milions de persones han seguit el casament per la televisió. Hi ha més de 8.000 periodistes, fotògrafs i tècnics acreditats per cobrir el casament reial.
L'enllaç entre el príncep Guillem i Kate Middleton no es tracta d'un casament d'estat, per això no hi haurà tots els convidats oficials. Tot i que al novembre, quan es van prometre, van dir que volien una boda austera, al final s'han convidat més de 1.900 persones. I és que un casament reial sempre és llaminer, sobretot quan els nuvis són joves i la monarquia és la britànica, que durant els últims anys ha passat per una de la pitjors crisis de la seva llarga història, amb la majoria dels seus membres afectats per divorcis, escàndols sexuals, acusacions de corrupció i greus ficades de pota en general.