S'intensifiquen els atacs arreu de la Franja de Gaza

L'increment de les hostilitats no ha fet aturar les negociacions per un alto al foc

2 min
L'escola de l'ONU atacada aquest diuemnge en un bombardeig israelià.

BarcelonaIsrael ha continuat atacant aquest dilluns diferents parts de la Franja de Gaza, després d'un dels caps de setmana més mortífers en mesos. A Rafah, un dels principals focus de l'avenç d'Israel des del maig, l'exèrcit israelià ha fet detonar càrregues explosives que havia situat en diversos habitatges i un atac aeri sobre el barri sirià ha deixat dos morts, segons la Mitja Lluna Roja. Al camp de refugiats d'Al-Mawasi, al centre de la Franja, cinc persones han mort en un bombardeig nocturn i, de dia, un altre atac contra una casa ha deixat quatre morts. Al nord de la Franja, a la ciutat de Gaza, un comboi israelià ha causat un mort i diversos ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Metges palestins també han recuperat aquest dilluns els cossos de deu persones a la zona oriental de la ciutat de Rafah, alguns dels quals ja havien començat a descompondre's. La troballa d'aquests cadàvers és un indicador més de la possibilitat que desenes de persones que continuen enterrades sota les runes i que encara no s'han localitzat ja estiguin en estat de descomposició.

Aquests atacs arriben després d'un dels caps de setmana més mortífers en mesos. Dissabte, almenys 90 persones van morir i més de 300 van resultar ferides en un bombardeig al camp de refugiats d'Al-Mawasi, una àrea que Israel havia designat prèviament com a “zona humanitària”. Diumenge, les forces de defensa d'Israel van llançar un atac sobre una escola de l'ONU al camp de refugiats de Nuseirat, que va provocar 17 morts i una vuitantena de ferits. Aquest dilluns un atac israelià ha arrasat la seu de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA), a la Franja de Gaza. El Comissionat General de la UNRWA, Philippe Lazzarini, ha denunciat l'atac a les xarxes socials i ha dit que era “un altre episodi de flagrant menyspreu del dret internacional humanitari”. “Les instal·lacions de les Nacions Unides han d'estar protegides en tot moment. No s'han d'utilitzar mai amb finalitats militars o de lluita” ha sentenciat Lazzarini.

Converses en marxa

Tot i l'increment de les hostilitats, les negociacions entre Israel i Hamàs per aconseguir un alto el foc i l'alliberament dels ostatges no s'han aturat, tal com va confirmar aquest diumenge l'alt responsable de Hamàs Izzat El-Reshiq. Un alt funcionari de Hamàs va assegurar hores abans que el líder polític de l'organització, Ismail Haniyeh, havia dit que Hamàs aturaria "les negociacions a causa de la falta de serietat de l'ocupador (Israel), la política continuada de dilació i obstrucció i les massacres en curs contra civils desarmats".

stats