L'atac més mortífer contra treballadors de l'ONU a Gaza

Almenys 18 morts, entre els quals sis treballadors de l'ONU, en el bombardeig d'una escola al centre de la Franja

ARA
2 min
Atac aeri a una escola dirigida per UNRWA, convertida en refugi conegut com al-Jaouni a Nuseirat, Gaza

BarcelonaAlmenys 18 persones han mort en un nou bombardeig de l'aviació israeliana contra una escola de l'ONU a Gaza. Entre els morts en l'atac hi ha sis treballadors de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA), en el que suposa el nombre més gran de víctimes treballadores de l'ONU en un sol atac des de l'inici del conflicte.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Sis col·legues han mort avui quan dos atacs aeris han colpejat una escola i els seus voltants a Nuseirat, al centre de Gaza", ha informat l'agència de l'ONU a les xarxes socials. "És la xifra més alta de víctimes entre el nostre personal en un sol atac", ressaltava.

El bombardeig va tenir lloc cap a les 16.20 de la tarda de dimecres, hora local, sobre l'escola Al-Jaouni de Nuseirat de la UNRWA, on milers de persones es refugiaven de la guerra. L'atac va tornar a deixar imatges als canals de difusió palestins de desenes de persones recol·lectant restes humanes als voltants de l'escola i introduint-les en bosses de plàstic.

Entre les víctimes mortals, hi ha també el director del refugi de la UNRWA i altres membres de l'equip que prestaven assistència a uns 12.000 desplaçats a l'escola Al-Jaouni, sobretot dones i nens, segons l'agència Efe. El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha qualificat l'atac aquest dijous com a "inacceptable" i ha reiterat la urgència de "posar fi ara a aquestes dramàtiques violacions del dret internacional humanitari".

Atac aeri a una escola dirigida per la UNRWA i convertida en refugi, el centre Al-Jaouni a Nuseirat, on han mort 18 persones.

Dimecres, l'exèrcit israelià va informar en un comunicat que havia atacat un suposat centre de comandament i control de Hamàs incrustat en aquesta escola a Nuseirat. Segons dades de la UNRWA, l'escola Al-Jaouni ha estat atacada cinc vegades des que va començar la guerra a Gaza a l'octubre, i això ha causat la mort a unes 40 persones. L'últim atac es va produir el 6 de juliol passat, amb 16 palestins morts i 50 ferits.

"Les escoles i altres infraestructures civils s'han de protegir en tot moment, no són un objectiu", ha urgit la UNRWA. "Fem una crida a totes les parts en el conflicte perquè no utilitzin mai les escoles o les àrees circumdants amb fins militars o de combat".

stats