Almenys sis morts en un bombardeig israelià al centre de Beirut

L'atac ha colpejat un centre sanitari controlat per Hezbollah a la capital libanesa

Edifici colpejat aquest dijous per les bombes israelianes al centre de Beirut.
ARA
03/10/2024
2 min

BarcelonaIsrael ha bombardejat el centre de Beirut aquest dijous a primera hora i ha matat almenys sis persones. L'exèrcit israelià ha informat que havia dut a terme un "atac precís" al cor de la capital libanesa. Testimonis han explicat a Reuters que han sentit una forta explosió i que un edifici al centre de la ciutat, al districte de Bachoura, ha estat colpejat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons The Guardian, el centre atacat era una instal·lació mèdica controlada per Hezbollah. Els atacs sobre centres sanitaris estan prohibits per la llei internacional i constitueixen un crim de guerra, tot i que Israel ja n'ha atacat molts i repetidament en la seva ofensiva a Gaza. Aquest és el segon atac al centre de Beirut des que Israel va iniciar la seva ofensiva sobre el Líban fa una setmana.

"Una altra nit sense dormir a Beirut. Comptant les explosions que sacsegen la ciutat. Sense sirenes d'advertència. Sense saber què passarà després. Només queda aquesta incertesa per davant. L'ansietat i la por són omnipresents", deia la coordinadora especial de l'ONU al Líban, Jeanine Hennis-Plasschaert, a la xarxa X.

A més, tres míssils han colpejat el districte sud de Dahieh, també a Beirut, on la setmana passada va morir el líder de Hezbollah Hassan Nasrallah, i s'hi han sentit fortes explosions.

Al sud del país, les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han advertit els residents dels pobles libanesos que han evacuat les seves cases que no tornin fins a nou avís. "Les incursions de les FDI continuen", ha dit a X el portaveu en àrab de l'exèrcit, Avichay Adraee, aquest dijous al matí.

Al mateix temps, Israel ha dit que ha interceptat un objectiu aeri sospitós a la zona del centre d'Israel també aquest dijous a primera hora.

stats