Internacional 24/03/2013

La policia no troba substàncies perilloses a casa de Berezovski

El magnat rus va ser trobat mort aquest dissabte a casa seva en circumstàncies que encara no s'han aclarit

Efe
2 min
La policia britànica ha registrat aquest diumenge la casa del magnat rus / EFE

LondresEls experts en substàncies biològiques, químiques i nuclears de la policia britànica no han trobat materials perillosos a la casa de Boris Berezovski, el magnat rus trobat mort dissabte, segons han informat aquest diumenge les forces de l'ordre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu de la policia ha dit que continua la investigació per determinar la mort de l'empresari, que vivia al Regne Unit des del 2000 i era un crític molt destacat del president rus, Vladímir Putin.

El cos de Berezovski va ser trobat ahir a la banyera de casa seva a la localitat d'Ascot, als afores de Londres, per un dels seus guardaespatlles. Experts de la policia han escorcollat l'habitatge com a mesura de precaució per determinar si hi havia en ella materials químics o radioactius, però no han trobat res. De moment es desconeixen les causes de la mort de l'empresari, qualificada per la policia d'"inexplicable", però la premsa assenyala que el mort estava molt deprimit ja que havia acumulat quantioses deutes.

L'oligarca, molt conegut al Regne Unit, on vivia des de l'any 2000 havia tingut un enfrontament empresarial amb el propietari del club anglès Chelsea, el també rus Roman Abramóvitx. El 2012, Berezovsky va perdre una batalla legal multimilionària contra Abramóvitx per considerar que aquest l'havia intimidat a vendre accions a la petroliera russa Sibneft per una "fracció" del seu valor real.No obstant això, les acusacions de l'oligarca rus van ser rebutjades pel Tribunal comercial de Londres.

Tant Berezovsky com Abramóvitx van aconseguir acumular quantioses fortunes en la Rússia de Borís Ieltsin. El magnat rus, matemàtic en l'era soviètica i amic de la família de Ieltsin, havia iniciat la seva carrera empresarial amb un concessionari de cotxes, però després, amb l'arribada de Putin al poder, va fugir a diversos països i es va establir al Regne Unit.

stats