Un eurodiputat del partit d'Orbán dimiteix després de ser enxampat en una orgia il·legal a Brussel·les
La policia va multar els 25 participants, entre els quals hi havia diversos diplomàtics
Brussel·lesHongria torna a acaparar els titulars de Brussel·les però aquesta vegada la cosa té poc a veure amb les seves contradiccions amb els principis fonamentals de la Unió Europea. Sí que implica, però, alguna contradicció entre els principis que predica (i aplica) el Fidesz, el partit ultraconservador i homòfob del primer ministre hongarès, Viktor Orbán, i la polèmica generada per un dels seus eurodiputats, József Szájer, justament fundador històric del partit, que ha hagut de dimitir després d'haver estat enxampat en una orgia il·legal amb 25 homes en un bar de la capital de les institucions europees. "Hi era present", reconeix en un comunicat.
"Vam interrompre una gang bang". Així explica una font policial citada pel diari belga La Dernière Heure, que ha destapat la història, com van aturar una orgia divendres passat al centre de Brussel·les. I així ho ha confirmat la Fiscalia de Brussel·les en un comunicat en què es detalla com el divendres 27 de novembre van irrompre en una festa sexual on hi havia una vintena de persones, entre les quals diplomàtics i un eurodiputat.
No ha sigut fins a hores després que sortís a la llum la rocambolesca història que l'eurodiputat hongarès József Szájer, home clau del partit ultraconservador d'Orbán a Brussel·les i un dels autors de la reforma de la constitució hongaresa que inclou la definició de matrimoni com una unió únicament entre home i dona, ha reconegut que ell era l'eurodiputat en qüestió, que a més va intentar fugir per la finestra desplaçant-se per les cornises de la façana. Szájer, defensor dels valors cristians i de la família tradicional, havia dimitit aquest cap de setmana.
"Una persona que passava per allà va informar la policia que havia vist un home intentat escapar pels canalons de la façana, tenia les mans ensangonades. És possible que quedés ferit mentre intentava fugir. A la seva motxilla s'hi van trobar narcòtics", descriu el comunicat de la Fiscalia, que detalla que després el va haver d'escortar fins a casa per poder-lo identificar. I més o menys així ho reconeix Szájer, membre fundador del partit que manté una guerra oberta contra els col·lectius LGTBIQ a Hongria.
"Hi era present. Quan la policia em va preguntar per la meva identitat, com que no tenia documentació vaig declarar que era membre de Parlament Europeu", ha escrit en un comunicat. Una vegada capturat, Szájer va voler fer valer la seva immunitat parlamentària. A més, nega que hagués consumit unes drogues que "no sap ni qui ni com" va col·locar a la seva motxilla. La policia va sancionar els presents per incomplir les normes de la pandèmia però també per possessió de narcòtics i, com recorda en el seu comunicat, en el cas dels diplomàtics o de l'eurodiputat, el procés criminal només pot continuar una vegada se'ls aixequi la immunitat diplomàtica o parlamentària.
"Lamento profundament haver violat les restriccions del covid. Va ser irresponsable per part meva. Estic disposat a assumir la multa que comporta", continua el text publicat a la pàgina web del partit d'Orbán. També demana perdó a la seva família, col·legues i votants i desitja que no es projecti sobre el seu país o la seva comunicat política "un pas en fals estrictament personal", diu el polític de 59 anys i casat amb una jutge del Tribunal Constitucional d'Hongria.
Tres festes interceptades en una setmana a Anvers
Aquesta no és l'única festa multitudinària que s'ha aturat a Bèlgica en l'última setmana, encara que serà clarament la més sonada des del moment que s'hi han identificat, a més d'aquest eurodiputat, alguns diplomàtics, la identitat dels quals no ha transcendit. Segons el mitjà flamenc VRT, la setmana passada es van interrompre tres festes al barri jueu d'Anvers.
Segons aquest mateix mitjà, dijous passat la policia va haver d'entrar per la força en un edifici d'Anvers on van trobar alguns dels integrants de la festa que no havien tingut temps de fugir. Segons el portaveu de la policia d'Anvers, van poder identificar 33 persones, però la taula estava preparada per a un centenar. Abans, però la mateixa setmana, ja s'havia intervingut en dues reunions més multitudinàries, amb 57 i 42 persones, respectivament.
Bèlgica ha sigut un dels països més afectats per la segona onada de la pandèmia del coronavirus i ha encapçalat les xifres de contagi a Europa entre l'octubre i el novembre. Per això va optar per unes normes de contenció estrictes, va tancar tots els establiments i comerços no essencials i va reduir al mínim els contactes permesos. També hi ha toc de queda a les 22 hores a Brussel·les, on és més estricte que en altres ciutats del país.
De fet, des del novembre només es permet un sol contacte estret, que s'ha anomenat el "company de moixaines" o "d'abraçades" per la traducció de la paraula neerlandesa knuffelcontac. Aquesta és l'única persona amb qui es permet el contacte i la visita a les llars belgues, una figura especialment pensada per a les persones que viuen soles i per fer front a les conseqüències emocionals del confinament.