Internacional06/07/2015

"Sóc homosexual i tinc por del futur": la imatge que ha commogut Amèrica

Polèmica als Estats Units després que Facebook retirés, durant unes hores, la imatge d'un nen plorant perquè és gai. Hillary Clinton, entre els milers de persones que li han enviat missatges de suport

Ara
i Ara

BarcelonaBrandon Stanton és un fotògraf de Nova York que, ara fa cinc anys, va posar en marxa 'Humans of New York', un blog nascut amb la intenció de fer un catàleg exhaustiu de la població de la ciutat. L'objectiu de Stanton era fotografiar 10.000 homes i dones de la ciutat i ubicar-los en un plànol, tot creant un mapa físic i humà de Nova York. Però, de mica en mica, va començar a afegir comentaris, narracions...; no només les imatges, sinó també les històries dels retratats. Ràpidament, 'Humans of New York' es va convertir en un èxit, una radiografia sentimental i emotiva de les vides dels novaiorquesos. Avui el blog, convertit també en llibre, compta amb més de 8 milions de seguidors a les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Trump ha evolucionatEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Por del futur

Cargando
No hay anuncios

Amb aquesta popularitat, és evident que tot el que Stanton penja al seu blog es converteix en un èxit viral. La publicació, la setmana passada, de la fotografia d'un nen que plora perquè assegura que li fa por el futur perquè és gai va causar commoció a les xarxes. "Sóc homosexual i em fa por el futur i no agradar a la gent". La cita del nen, al costat de la seva imatge, ha tocat la fibra sensible de milions de persones. Però la tempesta encara s'havia de desfermar.

Censura?

Cargando
No hay anuncios

Ho va fer quan, per raons que es desconeixen, Facebook va esborrar de la pàgina de 'Humans of New York' la publicació amb la cita i la imatge del nen. La presumpta censura va desconcertar Stanton, que a més va rebre un advertiment de Facebook demanant-li que, en el futur, s'abstingués de pujar "continguts semblants". Quan Stanton, confiant encara que tot fos un "malentès", va denunciar públicament la censura de Facebook, les crítiques contra la xarxa creada per Zuckerberg van arribar de totes bandes. La història es va fer viral i, desbordats per la popularitat de la història i les crítiques rebudes, els responsables de Facebook van decidir tornar a publicar el 'post' esborrat.

Suport

Cargando
No hay anuncios

Més de 622.000 persones han clicat "m'agrada" en una història que ha commogut Amèrica, provocant una enorme onada de solidaritat i suport amb el jove desconegut. Entre els missatges d'ànim, el de la candidata presidencial Hillary Clinton, que ha promès al noi que el seu futur "serà increïble": "Troba les persones que t'estimen i que creuen en tu", li ha dit la dona que opta a ser presidenta pels demòcrates. Entre els famosos que han escrit al noi hi ha també la presentadora de televisió Ellen DeGeneres, que li diu: "No només agradaràs als altres, sinó que t'estimaran".

Un portaveu de Facebook, que s'ha situat sovint en el centre de la polèmica no tant per la censura, sinó justament per la publicació de determinats continguts, ha negat que la xarxa hagi censurat la imatge i ha assegurat que no va estar disponible "durant unes hores" per un problema tècnic.