El Pakistan aprovarà una llei contra els "crims d'honor"

L'assassinat d'una 'youtuber' dissabte passat ha obligat el primer ministre pakistanès a impulsar una llei contra aquest tipus de crims, molt comuns al país

Protesta al Pakistan contra els "crims d'honor"
Ara
21/07/2016
2 min

BarcelonaEl govern del primer ministre pakistanès, Nawaz Sharif, aprovarà una llei contra els anomenats "crims d'honor", els assassinats comesos per familiars per una ofensa moral. Aquesta decisió arriba després de la mort la setmana passada d'una 'youtuber', Qandeel Baloch, a mans del seu germà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem arribat a un consens en relació a les llei contra la violació i els assassinats per honor", va anunciar a Twitter Maryam Sharif, filla del primer ministre i portaveu ocasional. "Les lleis es presentaran al Parlament d'aquí dues setmanes" i eliminaran el buit legal que "permet a membres de la família perdonar l'assassí". La llei del Pakistan permet el 'diyat' o "diner de sang", que acostuma a implicar el perdó a l'assassí a canvi de diners, i permet fugir de la justícia especialment en els "crims d'honor".

La llei se centrarà a eliminar aquesta possibilitat en els "crims d'honor", molt habituals al sud d'Àsia. Segons informa Reuters, cada any assassinen unes 500 dones per "deshonrar" el nom de la seva família.

Un assassinat mediàtic per fer actuar el govern

El govern de Sharif ja s'havia compromès a prendre mesures sobre aquest tema i l'assassinat de Qandeel Baloc sembla haver estat detonant per fer actuar el primer ministre. De moment, el govern ja ha prohibit a la família de la víctima perdonar el seu germà, aplicant un article que poques vegades s'utilitza.

Qandeel Baloch, la jove assassinada dissabte passat a mans del seu germà

La noia, de 25 anys i molt coneguda a internet pels seus vídeos sensuals, havia dividit la societat pakistanesa entre els seus partidaris, que la consideraven un símbol per les seves idees liberals i feministes, i els seus detractors, que consideraven les seves publicacions un insult a l'islam i al Pakistan.

stats