Internacional09/06/2016

La llei de l'avortament d'Irlanda és cruel i inhumana, segons l'ONU

Una dona va denunciar que va haver d'interrompre l'embaràs al Regne Unit

Reuters
i Reuters

GinebraLa llei de l'avortament d'Irlanda sotmet la dona a un tracte cruel, inhumà i viola els seus drets. Amb aquests termes s'ha expressat la comissió de drets humans de l'ONU en resposta a la demanda d'una irlandesa que, davant la prohibició de fer-ho en un hospital local, va haver d'anar a interrompre l'embaràs a la 21 setmana de gestació al Regne Unit després que els seus metges detectessin que el fetus moriria dins de l'úter o tot just després del naixement.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets van passar el 2011, quan Irlanda prohibia totalment l'avortament. Ara, l'ONU rebutja la norma perquè no permetia tenir en compte el "dolor psicològic" de la gestant, que només va poder triar entre "continuar el seu embaràs no viable o viatjar a un altre país amb un fetus a punt de morir" sense el suport de la seva família ni rebent un tractament adient. La dona va ser sotmesa a la discriminació i el tracte cruel, inhumà o degradant, prohibit pel dret internacional, segons la resolució.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat que el 2013, després de les enormes protestes que van sacsejar el país, Irlanda va modificar la llei per permetre l'avortament en cas del risc de vida de la mare, encara continua essent una de les legislacions més restrictives del món.

Irlanda, que ha ratificat el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, està obligada a proporcionar la dona un recurs efectiu, inclosa una indemnització adequada i el tractament psicològic que pot necessitar, apunta l'ONU.