Internacional 21/05/2013

Obama declara Oklahoma zona catastròfica

El govern americà, d'acord amb el president, ha destinat un equip d'assistència d'emergències a disposició de les autoritats locals i estatals

Reuters
1 min
Dues nenes esperen ajuda entre la ruïna que ha deixat el tornado a la localitat de Moore / Reuters

WashingtonEl president dels EUA, Barack Obama, ha declarat Oklahoma zona catastròfica després dels devastadors tornados que van afectar tot l'estat entre diumenge i dilluns. Obama va ordenar enviar-hi ajuda federal per complementar els esforços de recuperació estatals i locals, segons informa la Casa Blanca. El govern americà anuncia que l'ajuda pot incloure subvencions per a l'habitatge temporal a mig termini, reformes de la llar, pèrdues de propietats no assegurades, entre altres despeses de recuperació material.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de ser informat sobre la catàstrofe, el demòcrata va parlar amb la governadora d'Oklahoma, Mary Fallin, en una conversa per telèfon per mostrar la seva preocupació per un desastre de greus conseqüències. A més, Obama va dir que intentarà proporcionar ajuda a tots els afectats, segons fonts de la Casa Blanca. Així, d'acord amb el president, el govern ha destinat un equip d'assistència d'emergències a disposició de les autoritats locals i estatals.

stats