Internacional30/01/2018

Mohammad Faisal, de 15 anys, va perdre el braç en l'atac dels soldats birmans al seu poble

Unicef
i Unicef
3 visualitzacions

This browser does not support the video element.

BangladeshEn Mohammad Faisal va perdre el braç pels trets de l'exèrcit birmà durant l'atac al seu poble, a l'estat de Rakhine, a l'est de Birmània. "Van apallissar tothom i van cremar les cases. Els militars disparaven a tothom que fugia del poble. Agafaven els caps decapitats pels cabells", relata el nen a Unicef.

Des d'aquell dia no sap res dels seus pares. Eren set germans. Va haver de fugir del poble i endinsar-se al bosc, on va estar dos mesos amagat. "El meu braç penjava per la pell, així que uns veïns del meu poble me'l van tallar i em van portar a aquí", explica Faisal, en referència al camp de refugiats rohingya de Cox's Bazar, a Bangladesh.

Cargando
No hay anuncios

Des de l'inici de la repressió militar sobre la població rohingya a l'est de Birmània, el 25 d'agost de l'any passat, més de 655.000 membres d'aquesta minoria ètnica musulmana han fugit a l'estat veí de Bangladesh. El 58% d'ells eren nens, molts dels quals han perdut els seus pares i han hagut de viure escenes esgarrifoses com les que relata en Mohammad Faisal.

Unicef demana més de 144 milions de dòlars (115,6 milions d'euros) en ajudes per atendre la població rohingya refugiada a Bangladesh, un estat totalment desbordat per la crisi humanitària i que ha arribat ja a un acord amb Birmània per repatriar els refugiats. Un acord denunciat ja per moltes ONG per la falta de garanties sobre la seguretat dels retornats.