El primer ministre de Lesotho torna al país després del suposat cop d'estat
L'exèrcit nega la sublevació militar i afirma que va evitar que la policia armés els partits polítics
MaseruThabane es va reunir amb el president sud-africà, Jacob Zuma, i amb els caps de seguretat dels països de la regió en un esforç per posar fi a la crisi política oberta. "El primer ministre és a la Casa del Govern. Hi està al càrrec", ha dit el seu assessor, Samonyane Ntsekele.
Lesotho és un estat muntanyós amb dos milions d'habitants, envoltat completament per Sud-àfrica. Políticament és una monarquia parlamentària, amb un rei que té reservat un paper representatiu i cerimoniós.
El malestar polític al país és degut a una lluita de poder entre Thabane, que compta amb el suport de la policia, i el seu viceprimer ministre, Mothejtoa Metsing, que té al seu costat l'exèrcit, segons han explicat fonts diplomàtiques.
La tensió va augmentar des que Thabanes, que ha acusa el seu segon d'orquestrar el cop, va tancar el Parlament a mitjans del mes de juny per un període de nou mesos per evitar, va apuntar, un cop d'estat.
Lesotho ha patit diversos cops d'estat des de la seva independència del Regne Unit, el 1966, així com nombrosos episodis d'inestabilitat política. L'actual crisi va començar amb el trencament de les relacions entre el primer ministre i el cap de l''exèrcit, Tlali Kamoli, després que Thabane volgués cessar-lo per possible conspiració.