MÓN

El milionari Warren Buffett vol que els EUA apugin impostos a les grans fortunes

En un article publicat a 'The New York Times' i l'ARA, afirma que "a molts no els sabria greu, perquè molta gent s'ho passen malament" 

El magnat nord-americà Warren Buffett / EFE
Redacció
17/08/2011
2 min

BarcelonaWarren Buffett, el propietari de la tercera fortuna més gran del món, creu que els EUA haurien d'apujar els impostos a les grans fortunes del país, com la seva. Ho explica en un article publicat a 'The New York Times' i l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Buffett se sorprèn pel fet que els líders del país demanin un “sacrifici compartit” a la ciutadania però evitin incloure'l a ell i als seus companys megarics. “Els meus companys i jo hem estat prou aviciats per aquest Congrés pro multimilionaris. És hora que el nostre govern sigui seriós en això del sacrifici compartit”, diu Buffett. “Molts dels megarics, en general, són gent honesta. S'estimen els UEA i valoren l'oportunitat que aquest país els ha brindat. A molts no els sabria greu que els demanessin més impostos, sobretot sabent que molts dels seus conciutadans s'ho passen malament de debò”, explica el magnat que presideix la companyia Berkshire Hathaway.

“Mentre molts nord-americans lluiten per poder arribar a final de mes, nosaltres, els megarics, continuem rebent unes extraordinàries exempcions fiscals”, explica Buffet, i parla de rebaixes de fins al 15% a l'hora de passar comptes amb l'agència que cobra els impostos. “Aquestes i altres benediccions les devem als legisladors de Washington, que es veuen obligats a protegir-nos, com si fóssim una espècie en perill d'extinció”, continua el magnat, que s'enorgulleix de no haver abandonat les inversions tot i que “durant la dècada dels 80 i els 90, els impostos per als rics eren molt més alts”. “M'agradaria recordar que entre el 1980 i el 2000 es van crear prop de 40 milions de nous llocs de treball. Sabem què ha passat des d'aleshores: menys pressió fiscal i menys creació de treball”, explica, i conclou que “la gent inverteix per guanyar diners, i els possibles impostos mai no han espantat els inversors”.

Podeu llegir el text íntegre a l'ARA PREMIUM

stats